Bluecat ska ta hälften av marknaden med SEC som distributör

Bluecat Networks har högt ställda mål för den svenska marknaden. De siktar på en marknadsandel på 50 procent. Ett viktigt steg mot målet är det nya avtalet med distributören SEC Datacom.

Leverantören har redan ett samarbete med danska SEC och försäljningschef Patrick Johansson tror att deras svenska bolag är precis rätt partner att hjälpa dem nå målen .

– Vi ser att de har ambitionen, erfarenheten och kompetensen att tillsammans med oss lyckas att ta 50 procent av den svenska marknaden, säger han.

Hur långt kvar har ni till 50-procentsmålet då?

– Idag har vi ungefär 17 procent, säger Patrick Johansson.

Bluecat Networks, som levererar lösningar inom DDI, det vill säga IP-adresshantering, DNS och DHCP, och arbetar sedan tidigare med SEC i Danmark.

Michael Enlund, vd på SEC i Sverige, pekar på tre starka skäl till det nya samarbetet:

– De har en hög avslutsfrekvens på affärer, en snabbt ökande marknadsandel och inte minst ett sunt affärsmannaskap med seriöst kanalfokus, säger han och tillägger att ”det är receptet på hur de ska bli framgångsrika tillsammans”.

Bluecat Network vänder sig i första hand till medelstora och stora företag där ”it och nätverk är en kritisk del av verksamheten”, enligt Patrick Johansson. Och det kan handla om företag inom retail och industri och om banker, men också kanalens egna aktörer som systemintegratörer och molnleverantörer.

Post Comment