Flytt för Telenor skapar möjligheter för medarbetarna

När en av landets största mobiloperatörer flyttar till ett nytt huvudkontor introduceras ett aktivitetsbaserat arbetssätt för att stärka samvaron mellan medarbetarna och uppmuntra till fler spontana möten, kreativitet och effektivitet.

Kvarteret Hörnan i Solna har uppförts på samma plats där Råsunda fotbollsstadion tidigare låg. Här står nu ett nybyggt, miljöcertifierat kontorshus färdigt med restaurang- och butikslokaler som bidrar till en levande stadsdel. Den största hyresgästen i fastigheten blir Telenor, som flyttar sina 900 medarbetare från läget vid Slussen till det nya huvudkontoret. Arkitektbyrån Romlab har ritat och inrett kontoret med fokus på öppna, flexibla lokaler som tar tillvara på de utblickar som fastighetens stora glaspartier ger.

Fler möjligheter till samverkan

I samband med flytten går Telenor över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Från det tidigare öppna kontorslandskapet där varje medarbetare haft sin egen plats, kommer de nu istället att välja arbetsstation utifrån uppgiften för stunden.

– Våra nya lokaler erbjuder många olika miljöer som underlättar såväl samarbete som eget högkoncentrerat arbete. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt gör att alla kan jobba där de mår och presterar som bäst och att vi jobbar ännu bättre tillsammans. De nya lokalerna är resultatet av ett väldigt bra och nära samarbete med inredningsföretaget Input interiör och arkitektbyrån Romlab, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.

Rätt inredning ger rätt förutsättningar

För att stödja arbetssättet krävs funktionell inredning anpassad efter verksamheten. Inredningsföretaget Input interiör har fått uppdraget att säkerställa att möbler och inredning lever upp till Telenors krav på flexibilitet och funktion.

– Vi har ett tätt samarbete med Telenor och levererar till flera av deras kontor runt om i Sverige. Vi är glada över det fortsatta förtroendet och att vi nu genomför vårt största projekt tillsammans. Telenor är en engagerad beställare som uppskattar både vår erfarenhet i större kontorsprojekt och vårt leverantörsoberoende eftersom det ger möjligheten att välja bland flera ledande varumärken, säger Daniel Vidlund, platschef på Input interiör.

Kontoret utformas bland annat med specialsnickerier, soffor med integrerade blomlådor samt olika landningsplatser med sittbänkar och loungemöbler. I enlighet med det aktivitetsbaserade arbetssättet installeras också förvaringsskåp där medarbetarna förvarar sina personliga tillhörigheter under dagen.

I slutet av augusti flyttar Telenor in i de nya lokalerna.