Hälften kvinnor ska göra Lanteam starkare
Hem NYHETER Hälften kvinnor ska göra Lanteam starkare

Hälften kvinnor ska göra Lanteam starkare

Publicerat av: Redaktionen

Det borde naturligtvis inte vara något att uppmärksamma, men är det likväl. När Lanteam satsar vidare efter ett framgångsrikt tillväxtår väljer företaget att se till att ledningen består av lika många kvinnor som män.

Sett till andelen kvinnor är dubbelt så många som snittet i svenska företag, enligt revisions- och konsultföretaget Grant Thornton.

Lanteams organisation växte rejält under 2013, från 17 till 28 personer, och lönsamheten gick upp inte mindre än 133 procent. När man nu skapar en ny ledning med hälften kvinnor är det ett medvetet val. Drivkraften heter dynamik, enligt vd Anders Filipsson.

Ger dynamik

– Vi har lyckats attrahera duktiga medarbetare med lång erfarenhet och gedigen kunskap inom sina områden och av it-branschen. Mixen av kompetenser, gamla och nya ägare, män och kvinnor ger oss den dynamik som vi eftersträvar.

– Vi satsar och tror på företaget och då behöver vi perspektiv från flera olika håll, säger han.

Lanteam, Linda Ankén, Carina Liljeström, Charlotta Gremner

Lanteams nya ledningsgruppsmedlemmar: Linda Ankén, Carina Liljeström, Charlotta Gremner.

De tre nya personerna i ledningen är Carina Liljeström – försäljningsansvarig, Linda Ankén – pr- och kommunikationsansvarig – båda nyrekryterade under våren från Caperio – och ekonomichef Charlotta Gremner.

Inte bra nog

Enligt Grant Thornton är det ur ett affärsperspektiv olyckligt att den här könsmässigt blandade sammansättningen i företagsledningar inte är vanligare. 26 procent av personer i svenska företagsledningar är kvinnor och i 25 procent av företagen saknas kvinnor helt. I Stockholm är läget förvisso bättre, med 38 procent kvinnor. Men situationen är inte bra nog, säger Peter Bodin som är vd på Grant Thornton.

– Trots alla diskussioner och debatter så står det i Sverige helt still på detta område, liksom i så många andra länder, säger han.

– Detta borde vara en viktig fråga om vi vill ha ett framgångsrikt och konkurrenskraftigt svenskt näringsliv i framtiden. Kvinnor dominerar idag på högskolor och universitet. Kompetensen finns alltså, men detta slår inte igenom på ledande positioner.

Det är därför den nyheten om Lanteams ledning förtjänar uppmärksamhet, trots att den egentligen inte borde göra det.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00