Hem NYHETERAI ​74 % bland chefer och HR-specialister kan tänka sig använda social AI-robot vid rekrytering

​74 % bland chefer och HR-specialister kan tänka sig använda social AI-robot vid rekrytering

Publicerat av: Redaktionen

Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG har frågat chefer och HR-specialister ifall de kan tänka sig att använda en social AI-robot för rekrytering på sitt företag.”Ja” – inom en överskådlig framtid – uppger 74 %.

​74 % bland chefer och HR-specialister kan tänka sig använda social AI-robot vid rekrytering 3TNG:s enkätundersökning visar att en majoritet bland chefer och HR-specialister (74 %) är positiva till att använda en fysisk och helt automatiserad social AI-robot som Tengai för rekrytering inom en överskådlig framtid:

  • 11 % inom 6 månader
  • 19 % inom 1 år
  • 43 % inom 2 år

22 % svarade att det inte passar deras verksamhet. Knappt 4 % menar att det inte är intressant alls.

Positiva siffror, enligt TNG:s Chief Innovation Officer Elin Öberg Mårtenzon, som varit drivande i utvecklingen av Tengai:

– Trots att det här faktiskt rör sig om en världsnyhet så finns det bland chefer och HR-specialister idag helt klart en öppenhet för den här typen av teknisk innovation för att skapa en mer objektiv, fördomsfri och faktabaserad rekryteringsprocess. Det är naturligt att många såhär i början fortfarande är osäkra på vissa bitar och vad det faktiskt innebär att använda sig av en social AI-robot vid rekrytering. Därför gäller det nu för oss att utbilda, vara tydliga, visa på värdet samt ge svar på alla praktiska frågor och funderingar kring denna nyhet.

I dagsläget kan svenska företag använda sig av TNG:s nya tjänst Tengai Select. Här tar TNG fram ett kvalitativt första urval enligt sin fördomsfria rekryteringsmetodik, i kombination med blindintervjuer av den sociala AI-roboten Tengai, som mäter soft skills och personliga egenskaper.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00