Hem EVENTEvent Bevakning ​Adhd – en tillgång för entreprenörskap?

​Adhd – en tillgång för entreprenörskap?

Publicerat av: Redaktionen

Vad finns det för gemensamma drag hos människor med adhd och entreprenörer?

​Adhd – en tillgång för entreprenörskap? 3Johan Wiklund, Syracuse University, USA, delar med sig av pinfärsk forskning under ett webbinarium 22 april.

Bilderna av psykisk ohälsa och NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) skiftar. I debatten, och även inom forskningen, betonas ofta negativa konsekvenser som utanförskap och arbetslöshet. Men ibland framställs NPF, och särskilt diagnosen adhd, som en superkraft. Människor med adhd hyllas för sin kreativitet och energi.

För några år sedan började professor Johan Wiklund fundera över kopplingar mellan adhd och entreprenörskap. 22 april delar han med sig av de senaste resultaten från sina studier. Forskningsområdet är relativt nytt, men röner allt större intresse.

Wiklund menar att för en person med adhd, kan tillvaron som entreprenör passa bättre än att vara anställd. Friheten att utforma sin arbetssituation är stor, och det går att få utlopp för kreativa idéer. Under föreläsningen kommer han att diskutera frågor som:

– Vad finns det för gemensamma drag hos människor med adhd och entreprenörer?
– Kan impulsivitet vara en tillgång för startups?
– Är entreprenörer med adhd mer innovativa än andra – och går deras företag bättre?

Tid: Onsdag 22 april 2020, 14.00–15.00
Anmälan: Helene Thorgrimsson, helene@esbri.se, 073-963 89 64
Webbinariet genomförs i Zoom, länk mejlas ut till alla som anmäler sig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>