​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 – kan integreras i IIoT

Kraftförsörjningsföretaget Eaton har släppt sitt nya flerfunktionsrelä, EasyE4.

​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoT 1Modellen har upp till elva expansionsmoduler, 188 ingångar/utgångar – och kan samordna i IIoT systemarkitekturer.

EasyE4 har ett enkelt, effektivt och smidigt styrsystem som är anpassat för industriell- och byggnadsapplikationer. Den är även betydligt mer kompakt än easy500, easy700 och easy800 som den ersätter.

Den nya produkten har upp till elva expansion moduler och upp till 188 ingångar/utgångar. Används den i kombination med övriga Eaton-produkter så har den möjlighet att integreras i IIoT (Industrial Internet of Things) systemarkitektur med hjälp av det integrerade Ethernet-gränssnittet.

– Fördelarna med EasyE4 är att den har otroligt snabb svarstid på ynka två millisekunder. Den erbjuder också en användarvänlig programmering med fyra olika programmeringsspråk. Även text, grafik och bakgrundsfärger kan anpassas individuellt, vilket gör det möjligt för ett företag att implementera sin egen design, säger Mattias Johansson, Field Product Manager, Eaton Electric AB, Sales på Eaton.

Tack vare den integrerade webbservern kan informationen i EasyE4 även nås via exempelvis smartphones, datorer eller surfplattor.