​En av världens mäktigaste techkvinnor till Umeå Tech Arena

[KVINNOR PÅ KANALEN] Helena Samsioe utsågs 2018 till en av techvärldens mäktigaste kvinnor av Forbes och har även kallats drottningen av drönare av BBC.

​En av världens mäktigaste techkvinnor till Umeå Tech Arena 1
Umeå Tech Arena är Uminova Innovations uppskattade mötesplats för alla som är tokiga i ny teknik och banbrytande innovationer.

Den 2 juni talar hon på digitala techeventet Umeå Tech Arena.

Uminova Innovations mötesplats för alla som älskar nya innovationer och teknik, Umeå Tech Arena, djupdyker i drönare den 2 juni. En av talarna är Helena Samsioe, vd och grundare av GLOBHE. Hon har utsetts till en av världens mäktigaste techkvinnor 2018 av Forbes samt är också namngiven som “Top Woman to Watch in the Drone Industry”.

Helena kommer under Umeå Tech Arena berätta hur hennes företag GLOBHE arbetar med att lösa livsviktiga problem med hjälp av drönare över hela världen.

– Det som är unikt med Helena och GLOBHE är hur de använder sig av till exempel artificiell intelligens för att ta användningen av drönare till en helt ny nivå. Bland annat arbetar de med FN för att hjälpa dem att förbereda sig för framtida katastrofer. Många pratar om hur man använder teknik för att göra gott – GLOBHE gör det på riktigt, säger Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation.

Umeå Tech Arena är Uminova Innovations uppskattade mötesplats för alla som är tokiga i ny teknik och innovationer. Eventet som hålls två gånger per år brukar locka fullt hus på Norrlandsoperan med närmare 500 gäster. Coronatider till trots, Umeå Tech Arena ställs inte in. Den 2 juni riggar vi ett helt digitalt event istället. Denna gång mitt på dagen istället för kvällstid.

– En av huvudanledningarna till att Umeå Tech Arena är så framgångsrikt är de många möten och samarbeten som skapas när vi samlar så många skarpa hjärnor på samma ställe. När vi nu arrangerar ett helt digitalt event så är ambitionen att lyckas återskapa detta, säger Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation.

För att uppnå detta använder man sig av en plattform utvecklad av Umeåbolaget Coeo Event.

Programmet kommer fokusera på drönare och de möjligheter dessa för med sig

– Drönare har använts i flera decennier men det är först på senare år de har fått en bredare kommersiell användning. Även om tekniken i sig är mogen så har vi ännu inte sett i närheten av de fantastiska möjligheter drönare kan föra med sig, berättar Linus Stark.

En annan talare är Petra Dalunde, Node Manager hos Greater Stockholm AI Innovation of Sweden/Kista Science City, som ska berätta om vilka hinder som måste övervinnas för att drönare skall kunna användas i stor skala i stadsmiljöer.