Hem KVINNOR INOM TECH ​Huawei deltar i Womentor för att sporra fler kvinnor att välja IT-branschen

​Huawei deltar i Womentor för att sporra fler kvinnor att välja IT-branschen

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Under torsdagen startar årets upplaga av mentorsprogrammet Womentor 2020 som är ett initiativ av IT&Telekomföretagen för att öka andelen kvinnor som är chefer i branschen.

​Huawei deltar i Womentor för att sporra fler kvinnor att välja IT-branschen 2

Karin Thurberg deltar i mentorsprogrammet Womentor som adept för Huawei. (Foto: Huawei/Lovisa Tivelius)

Från Huawei deltar Karin Thurberg som är Senior Product manager för Wireless Networks vid företagets RnD-center i Stockholm. Som adept kommer hon nu att få stöd av en utvald mentor för att stärka sin position och sitt nätverk i branschen.

– Det är en fantastisk känsla att få tillgång till all den kompetens som nätverket inom Womentor kan ge mig. Jag hoppas också att jag själv kan bidra till att fler kvinnor ser att IT- och telekombranschen även är för dem. Själv kan jag inte tänka mig en mer spännande plats att vara ledare på när digitaliseringen påverkar hela samhället, säger Karin Thurberg, Senior Product manager hos Huawei och adept i Womentor.

Inom ramen för programmet Womentor sätter alla deltagande företag upp årsvisa mål som sedan följs upp. För Huawei i Sverige är årets mål att andelen kvinnor i studentprogrammet Seeds for the Future ska vara minst 40 %, samt att alla chefer under året ska utbildas i jämlikhet. Huawei lyfter särskilt fram att en ökad andel kvinnor är en avgörande framgångsfaktor för att bolaget ska fortsätta att vara starkt och konkurrenskraftigt.

– Programmet Womentor för kvinnor inom vår bransch spelar en viktig roll för Huaweis kontinuerliga arbete. Womentor ger ett viktigt och innovativt bidrag till vårt långsiktiga initiativ Tech For All som har målet att stärka fler individer och organisationer genom tillgång till den senaste tekniken, säger David Liu, VD för Huawei i Sverige.

Företag som deltar i Womentor åtar sig bland annat att utse en framgångsrik kvinnlig medarbetare som har en ledarroll och potential att fortsätta utvecklas som chef genom att vara adept programmet, samt att erbjuda två mentorskandidater, som programmet kan ingå i sin matchning. Dessutom ska företaget utse en Diversity Manager som deltar i programmet för att stärka företagets strategier för rekrytering och utbildning med koppling till inkludering och mångfald.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00