Hem NyheterUndersökningar ​Radar om effekterna på IT-marknaden – konsultbolagen mest utsatta till följd av Covid-19

​Radar om effekterna på IT-marknaden – konsultbolagen mest utsatta till följd av Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Analys- och rådgivningsföretaget Radar Ecosystem Specialists publicerar idag en rapport och ögonblicksbild av det pågående besparings- och prisreduceringsarbetet i IT-ekosystemet till följd av Covid-19.

​Radar om effekterna på IT-marknaden - konsultbolagen mest utsatta till följd av Covid-19 3Rapporten bygger på Radars arbete med ett 80-tal IT-avtal de senaste två veckorna för IT-verksamheter i olika branscher.

Rapporten redovisar en accelererande priserosion i det korta perspektivet som en direkt konsekvens av den pågående pandemin. Påverkan på IT-marknaden i ett längre perspektiv visar en något mer utplanad nedåtgående pristrend.

De ekonomiska konsekvenserna av Covid-19 krisen slår olika mot respektive IT-marknadssegment. IT-infrastrukturområdet håller mot relativt väl medan störst påverkan finns inom applikationskonsultaffären.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>