​Roamingboom efter Telenors avskaffade avgifter
Hem Nyheter ​Roamingboom efter Telenors avskaffade avgifter

​Roamingboom efter Telenors avskaffade avgifter

Publicerat av: Redaktionen

I början av sommaren presenterade Telenor sina nya abonnemang där kunder tillåts använda sina mobiltelefoner i EU och EES till samma fasta pris som hemma.

Under de efterföljande månaderna mer än tredubblades Telenorkundernas surf i utlandet jämfört med samma period förra året.​Roamingboom efter Telenors avskaffade avgifter 2

Den 15 juni i år presenterade Telenor ”Frihet”, en ny portfölj av abonnemang som låter kunderna använda sina mobiler inom EU och EES till samma fasta pris som hemma. Lanseringen omfattade samtliga abonnemang i Telenors utbud och innebar att Telenor var den första svenska operatören att avskaffa roamingavgifter inom EU och EES. Effekten var en ökning av dataroaming med 220 procent per person de efterföljande två månaderna jämfört med samma period föregående år.

– Resultatet har varit mycket positivt. Vi ser på den ökade användningen att många kunder nu faktiskt kan använda sina mobiler på samma sätt i utlandet som de gör hemma. Våra kunder lever en stor del av sina liv digitalt och där ska vi vara en partner, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

De som har uppskattat de slopade avgifterna mest är kvinnor mellan 38 och 47 år som ökade sitt surfande i utlandet mer än någon annan grupp (303 procent). Bland kunder över 78 år kunde Telenor se flest nya kunder som surfade med sina mobiler i utlandet (21 procents ökning). De som surfade allra mest i utlandet var unga män 18-27 år.

– Vi är glada, och framförallt är våra kunder glada, att vi har gått före såväl branschen som EU-kommissionens regleringar på det här området. Det här är en investering som vi fått igen mångfaldigt, inte minst i form av fler och nöjdare kunder, säger Patrik Hofbauer.

Telenor har tidigare varit först att erbjuda fasta priser för roaming i hela världen. Redan förra året kunde Telenor se en stor ökning i användandet av roaming till följd av markant sänkta priser.

Topplista – Här surfar svenskarna mest (per person – juli-augusti)

1.Spanien
2.Kroatien
3.Bulgarien
4.Malta
5.Italien

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>