​Schneider Electric går med i partnerprogrammet Infrastructure Masons

Schneider Electric är numera partner i Infrastructure Masons (iMasons), en ideell branschförening för yrkesverksamma inom digital infrastruktur.

​Schneider Electric går med i partnerprogrammet Infrastructure Masons 1Schneider Electric kommer att ge iMasons tillgång till resurser för utbildningar, nätverk och branschfrämjande donationsprogram.

iMasons består av företagsledare och andra yrkesverksamma inom infrastruktur och teknik, som är med och bygger strukturer och skapar förutsättningar i den digitala eran. Sedan starten i mars 2016 har iMasons varit engagerade i att utveckla branschen och medlemmarna och att främja användningen av infrastruktur för ekonomin, miljön och samhället. Idag står föreningens medlemmar bakom infrastrukturprojekt som är värda mer än 150 miljarder USD (mer än 1380 miljarder kronor) i fler än 130 länder.

Fokus på mångfald, inkludering och utveckling

Schneider Electric kommer att delta i iMasons program inom bland annat mångfald, inkludering, utbildning och mentorskap, tillsammans med flera företagsledare som redan är involverade i föreningen. Bland annat kommer man att stötta nästa generations yrkesverksamma genom karriärsworkshops, praktikplatser och stipendier. Många av iMasons program går i linje med värderingarna hos Schneider Electric.

Ivonne Valdes, Vice President, Global Sales for the Cloud and Service Provider Segment på Schneider Electric, är ordförande i gruppen LatinX på iMasons. Claudia Massey, Global Vice President of Business Operations for the Cloud & Service Provider Segment på Schneider Electric, delar ordförandeskapet.

– Jag gick med i iMasons för tre år sedan eftersom de delade min vision att uppmuntra till en karriär inom datacenter och teknik, men också för att stötta studenter ur minoritetsgrupper som är intresserade av en karriär inom STEM (science, technology, engineering and mathematics), säger Ivonne Valdes. Jag är stolt över att arbeta med många av mina kollegor på Schneider Electric för att bidra till mångfald inom IT-och datacenterbranschen, på läroverk och hos potentiella framtida arbetsgivare.

För att främja mångfald inom branschen och uppmuntra underrepresenterade grupper att överväga en karriär inom digital infrastruktur, har iMasons lanserat utmärkelsen The Diversity & Inclusion Champion Award. 2019 valdes Ivonne Valdes till vinnare av priset för sitt ledarskap som främjat större mångfald i branschen.

– Branschsamarbete och kunskapsdelning är avgörande för att få nya idéer och driva innovation inom datacenter, säger Dean Nelson, grundare och ordförande på Infrastructure Masons. Schneider Electric delar vårt åtagande att utveckla branschen och som ledande inom sektorn ser vi fram emot att få ta del av deras expertis och erfarenhet.