​Silicon Valley-veteran ska ta svenska start-upen Vocean till nya höjder

Med fokus inställt på en internationell utrullning av sin digitala kollaborationsplattform i USA, övriga EU och APAC under de kommande åren, rekryterar svenska Vocean nu Silicon Valley-veteranen Shawn Adamek som sin nya VD.

​Silicon Valley-veteran ska ta svenska start-upen Vocean till nya höjder 1
Shawn Adamek, ny VD på Vocean

”Vi har identifierat ett fokusområde som har näst intill oändlig global potential och som är i stort sett helt orört. De kommande månaderna kommer vi att skala upp för att kunna ta till vara på den möjligheten”, säger Shawn Adamek.

Han har precis flyttat med sin familj från San Francisco-området på västkusten i USA. Efter ett halvt yrkesliv i Silicon Valley lämnar han nu världens tech-mekka för Sverige och ett företag som står redo att inom kort ta steget ut i världen.

”Oavsett om det är i Silicon Valley, Sverige eller någon annanstans, finns det en förändringsvind som sveper just nu över hela världen, där organisationer och företag decentraliseras. Detta innebär att verktyg som underlättar och utvecklar möjligheterna för innovation, samarbeten och kommunikation behövs. Vocean har en unik position och en viktig roll att fylla”, säger han.

Företaget har enorma framtidsplaner med en global expansion på agendan. Shawn Adamek är redan igång med arbetet hos Vocean, ett jobb som han ser som något mer än att bara sälja en produkt. Det handlar om att anpassa företagsvärlden för en ny generation människor.

De människor som nu kommer ut i arbetslivet har levt hela sina liv med Internet och sociala media. För dem är direkt inflytande, öppna kommunikationskanaler och snabb feedback en självklarhet. De kommer att förvänta sig att deras professionella liv återspeglar deras privatliv.

När dessa unga, intelligenta individer nu börjat att komma ut i arbetslivet så förväntar de sig att från dag ett kunna kommunicera sina värdefulla idéer och att ha en röst som blir hörd. Och de kommer att förvänta sig feedback på en ny nivå. Det här är en enorm förändring i mänsklighetens historia. Vårt uppdrag på Vocean är att se till att företagsvärlden är redo för detta.

Vocean tar i och med denna rekrytering ett viktigt steg mot sin fortsatta utveckling och expansion.

”Med Shawn Adamek i teamet stärks företaget i att framgångsrikt kunna möjliggöra för alla organisationer att på ett helt nytt sätt kunna ta till vara på och lyfta fram individernas kreativa och intellektuella kraft”, säger Peter Kollin, huvudägare och tidigare VD.

Shawn Adamek har jobbat i Silicon Valley i 25 år. Han startade sin karriär med att jobba med mjukvara inom utbildningssektorn och gick därifrån över till att arbeta för ett framgångsrikt företag inom ljudteknologi för mobiltelefoner. Shawn Adameks senaste position var hos den finländska start-upen Umbra, där han bland annat etablerade deras USA-kontor. Han har tidigare under flera år jobbat för NVIDIA, ett av de världsledande företagen inom 3D-grafik. Under de åren arbetade han nära Microsoft, en erfarenhet som Vocean i och med sitt eget samarbete med företaget värdesätter.

”Jag har själv sett hur framgångsrika företag kan bli i samarbeten med Microsoft och jag är exalterad över att återigen samarbeta med dem”, säger Shawn Adamek.