10 000 européer säljer bilen och väljer bildelning med DriveNow
Hem NyheterInternet Of Things 10 000 européer säljer bilen och väljer bildelning med DriveNow

10 000 européer säljer bilen och väljer bildelning med DriveNow

Publicerat av: Redaktionen

Nya siffror från BMWs och Sixts bildelningstjänst DriveNow, visar att 10 000 européer valt att sälja bilen och börjat bildela med DriveNow.

Dubbelt så många, 20 000 européer avstår dessutom ifrån att köpa bil, tack vare 10 000 européer säljer bilen och väljer bildelning med DriveNow 2bildelningstjänster.

– Bildelning får många att sälja och avstå från att ha en egen bil, vilket kommer innebära att trycket på parkeringsplatserna i Stockholm förhoppningsvis kommer att minska framöver, säger Fredrik Ellsäter, VD på DriveNow.

DriveNow har nu funnits i Stockholm i närmare ett år, och allt fler kunder vittnar nu om att man sålt bilen, som många gånger enbart används någon gång per vecka. 4 av 10 stockholmare skulle dessutom sälja bilen om stadens infrastruktur förbättrades ytterligare.

Förbättrad kollektivtrafik skulle få fler än var fjärde stockholmare att sälja bilen

Var tredje svensk, 32 procent, skulle välja att inte äga en bil om kollektivtrafiken förbättrades i deras stad. I Stockholm är det betydligt fler bilägare jämfört med rikssnittet som skulle sälja bilen om kollektivtrafiken förbättrades eller utökades, närmare bestämt 40 procent av stockholmarna. Det är också i Stockholm som allra flest är positiva till att använda bildelning.

– I Köpenhamn är DriveNow redan en del av kollektivtrafiken genom Arriva och Köpenhamnsborna kan öppna våra elbilar med sitt pendlarkort. I framtiden kommer vi med säkerhet att se fler exempel med storstäder som ser bildelning som en självklar del av kollektivtrafikens nät, säger Fredrik Ellsäter.

Bildelning är en inkörsport till att fler väljer att köra miljövänligt. I Europa har 200 000 av DriveNows kunder prövat på att köra elbil. DriveNow lanserade elbilsmodellen BMW i3 i Stockholm för närmare ett år sedan.

– Statistik visar att närmare 20 procent av våra kunder aldrig hade testat att köra elbil innan de prövade DriveNows elbilsmodell, BMW i3. Varje månad genomförs cirka 70 000 elbilskörningar med oss i Europa och intresset för att köra hållbart i Stockholm är jättestort, avslutar Fredrik Ellsäter.

DriveNow har 5000 bilar i 11 städer runt om i Europa och är en av de största bildelningstjänsterna i världen med fler än 800 000 kunder.

Genom bildelningstjänsten DriveNow kan användaren boka en BMW eller MINI direkt i sin smartphone utan att behöva hämta eller lämna bilen vid en specifik hyrstation. I appen kan man enkelt lokalisera var närmaste bil står parkerad och låsa upp den direkt på gatan. Användaren kan sedan köra bilen var han eller hon vill, parkera flexibelt var som helst, för att sedan avsluta körningen på valfri parkering inom verksamhetsområdet. Bränsle, försäkring, skatt och parkeringskostnader är inkluderat i minutpriset.

Undersökningarna är utförda i München, Wien och i London. Den svenska undersökningen gjordes av undersökningsföretaget NORM, som genomfört en statistiskt säkerställd undersökning bland 1 636 svenskar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>