100 % av 850 globala organisationer har utsatts för mobilattacker

Rapporten ”Mobile cyberattacks impact every business” från säkerhetsföretaget Check Point visar att 100 % av de 850 globala organisationerna har utsatts för mobilattacker.

100 % av 850 globala organisationer har utsatts för mobilattacker 1Den baserar sig på data insamlad av Check Point Research och är den första att studera mobilattacker i företagsmiljöer.

Rapporten slår fast att ett företags mobila infrastruktur alltid är i riskzonen för attacker, oavsett om det är Android eller iOS som används. Bland resultaten framkommer att:

  • Samtliga undersökta företag har utsatts för mobilattacker
  • I genomsnitt har varje företag utsatts för 54 mobilattacker
  • 85 % av företagen har utsatts för en ”man-i-mitten”-attack via Wi-Fi
  • 75 % av företagen har i genomsnitt 35 rootade eller jailbreakade enheter på nätverket

– Under 2017 ser vi att mobilattacker överstiger de attacker som riktas mot PCs, både till antal och kostnad. Eftersom smartphones ofta saknar skydd är de en lätt väg in för cyberkriminella, säger Åsa Edner, Sverigechef på Check Point.

Med anledning av dessa upptäckter, meddelar Check Point idag att ett antal nya funktioner finns tillgängliga i Check Point SandBlast Mobile. Dessa funktioner inkluderar artificiell intelligens för omedelbar upptäckt av hot, blockering av SMS-fiske på iOS och Android, samt en app som låter användaren övervaka och kontrollera enhetens säkerhet.