Volvo Cars tar plats i segmentet för premiumsedaner med nya Volvo S90

a9qy7ofchqry3jppukgj

[Efter Jobbet] Nya Volvo S90 är Volvo Cars inträdesbiljett till den exklusiva klubben med premiumsedaner. Volvo S90 markerar ett stort spännande steg för Volvo Cars. Internationellt är den svenska biltillverkaren mer känd för sina SUV:ar och herrgårdsvagnar, men genom lanseringen av Volvo S90 visar Volvo sin ambition att göra en framgångsrik entré i segmentet för premiumsedaner.

Volvo S90 är utrustad med en mängd nya tekniker, från högteknologisk säkerhet till molnbaserade appar och tjänster. Den exklusiva sedanen är ytterligare ett bevis på att varumärket är i snabb förändring.

– Lanseringen av Volvo XC90 var en tydlig avsiktsförklaring. Vi är nu klart och tydligt med i leken. De 11 miljarder USD vi investerat under de senaste fem åren har förändrat bilden av Volvo Cars och vi lever nu upp till löftet om att ge vårt varumärke en ny relevant image, säger Håkan Samuelsson, President & CEO vid Volvo Car Group.

Nya Volvo S90 är bland annat utrustad med Pilot Assist, en avancerad halvautonom körfunktion. Med mjuka styringrepp hålls bilen på korrekt kurs inom körfältsmarkeringarna i hastigheter upp till ca 130 km/h utan att som tidigare vara tvungen följa en annan bil. Pilot Assist är ytterligare ett steg mot helt självkörande bilar, som är ett viktigt innovationsområde för Volvo Cars.

Utöver att Volvo S90 också kan utrustas med en ren och kraftfull laddhybrid, T8 Twin Engine, har den nya, exklusiva sedanen en av segmentets mest luxuösa interiörer och ett av de mest avancerade uppkopplade infotainmentsystemen.
– Vår idé var att tillföra det lite konservativa segmentet något helt nytt. Den exteriöra designen utstrålar ledarskap och självförtroende. På insidan har vi tagit Volvo S90 till en ny nivå med en sofistikerad, luxuös upplevelse som ger både komfort och kontroll, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design vid Volvo Car Group.

Volvo S90 är första bilen i världen med tekniken Large Animal Detection. Systemet, som är en del av det banbrytande City Safety-paketet, detekterar stora djur som älgar, rådjur eller hästar, dag som natt. Ett intuitivt varnings- och bromssystem hjälper till att undvika en kollision. Köregenskaperna i nya Volvo S90 drar även fördel av Volvo Cars senaste investering i en ytterst avancerad chassisimulator.

– Volvo S90 tar ett stort kliv framåt när det gäller dynamik, prestanda och känsla. Vi har totalt förändrat Volvos körupplevelse för att ge precision, engagerande kontroll och komfort, säger Dr Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development vid Volvo Car Group.

Volvo S90 kommer att presenteras offentligt på bilutställningen NAIAS i Detroit

Post Comment