Epson investerar 50 miljoner euro i ny tillväxtplan för Europa
Hem NYHETER Epson investerar 50 miljoner euro i ny tillväxtplan för Europa

Epson investerar 50 miljoner euro i ny tillväxtplan för Europa

Publicerat av: Redaktionen

Epson investerar 50 miljoner euro i ny tillväxtplan för Europa Epsons nya tillväxtplan innebär en fortsatt satsning på ett starkare företagsfokus, framförallt när det kommer till bläckstråleskrivare. Nya investeringar tillkommer för att öka personalstyrkan med tio procent och stärka den europeiska försäljningskapaciteten.

Epson kommer att satsa 50 miljoner euro, närmare 465 miljoner svenska kronor, på att driva tillväxt i europaEuroparegionen under de kommande två åren. Satsningen handlar till stor del om företagets pågående strategiska skifte från konsument- till företagsmarknaden. Den nya investeringen kommer att fokusera på infrastruktur, informationsteknik, marknadsföring och en utökad personalstyrka, vilket medför en ökning av bolagets regionala personalstyrka med 10 procent bara i Europa. Detta innebär också öppnandet av fyra helt nya kontor i Berlin, München, Lissabon och Madrid.

Tillväxtplanen medför dessutom en ökad satsning på den företagsanpassade Workforce Pro-serien, där syftet är att lyfta fördelarna med en övergång från laser till bläckstråleteknik framförallt hos större företag. Som analysföretaget IDC* tidigare rapporterat utgör en satsning på bläckstråleskrivare en marknadsmöjlighet värd 38 miljarder euro. Samma rapport visade att endast en av fyra kontorsskrivare idag är bläckskrivare (baserat på 2,2 miljoner enheter) – något som Epson nu ska ändra på.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00