Bara hälften av svenskarna låter bli att titta på TV eller kolla på mobilen när de äter
Hem NYHETEREFTER JOBBET Bara hälften av svenskarna låter bli att titta på TV eller kolla på mobilen när de äter

Bara hälften av svenskarna låter bli att titta på TV eller kolla på mobilen när de äter

Publicerat av: Redaktionen

Bara hälften av svenskarna låter bli att titta på TV eller kolla på mobilen när de äter, det visar en studie gjord av Nielsen med 30 000 personer från 60 länder som svarat på frågor om sin livsstil.

Undersökningen visar också att drygt sex av tio (57 %) européer surfar på mobilen eller tittar på TV när de sitter vid middagsbordet. Sämst av alla på att hålla sig från tekniken är de Generational Lifestyle Nordicsmedelålders.  Myten om att ungdomar vuxit ihop med sina telefoner verkar alltså inte stämma.  Istället är det medelålders som är sämst på att frigöra sig från tekniken. I alla fall när de äter. 46 procent av ungdomarna (15-20 år) uppger att de äter utan kolla på mobilen, medan bland de i övre medelåldern (50-64 år) så är det bara 41 procent som klarar det.

– Ungdomar har ju rykte om sig att nära nog sitta ihop med sina telefoner, men här kommer fördomarna på skam och visar att många äldre anammar den nya tekniken, säger ÅsaBritt Hermansson, vd på Nielsen i Sverige. Det är inte så stor skillnad på yngre och äldres beteenden som många av oss kanske har förutfattade meningar om.

Vi har med oss tekniken vid matbordet:

  1. Danskar 57 %
  2. Finländare 50 %
  3. Svenskar 48 %
  4. Norrmän 45 %

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00