Nyårsfest hos Dell igår kväll, 6 partner fick utmärkelse i form av “droppen”

Igår var det Nyårsfest hos Dell, det var 250 partners som var på plats på Ambassadur i Stockholms innerstad. Dell vill visa sin uppskattning samt fira ett förträffligt och nära samarbete – och ett lyckat 2015 med sina partners. Temat för kvällen var Future Ready, och det genomsyrade alla talen.

1
Dells nya Nordiska kanalmarknadschef Joanna Randler inledde och hälsade alla välkomna

Joanna Randler, Dells nya Nordiska kanalmarknadschef inledde kvällen med att blicka tillbaka på förra årets tema som var Acceleration, något som det verkligen tagits fasta på. Dell har accelererat både partnersamarbetet och accelererat den interna personalstyrkan med hela 30%, vilket är ett fantastisk siffra med tanke på att många i branschen gör det motsatta.

Dell´s VD Sverige, Stefan Alariksson riktade ett stort tack till alla för att Dell kan lägga ett fantastiskt 2015 bakom sig, med stark tillväxt och 60 procent av omsättningen som går genom kanalen.

Det Stefan poängterar till gästerna tillika partnernätverket för att lyckas 2016, är att vi ska förvärkliga, tillgodose, vara förberedda på famtidensbehov och ligga i framkant med kärnverksamheten som servarar, lagring och datacenter samt molnet. Högst upp på listan är även prioreriteringen säkerhet och tillgänglighet. Slutligen klargjorde Stefan att de vill växa tillsammans med sin partner.

Anders Kalmerström, Director Channel Nordics la till att kompetens inom tjänster är och kommer bli en stor fråga och fokus 2016.

De fem användarområderna är skrivbordsgeneralen, korridorkrigaren, reseproffset, hemmajobbaren och specialisten. Våra ledord är säkerhet, pålitlighet och hanterbarhet och vår framgena designfilosofi är Beautiful Devices. “Ni ger oss The Power to do more” avslutar Anders Butnariu, Client Solutions Sales Specialist.

Anders ser glada partneransikten och ger sex utnämnningar för fina prestationer under året och passion för sitt arbete. De branschkollegor och samarbetspartner som lyfts fram får ta emot en statyett i form av en Droppe.

Dell har valt att stödja Water Aid´s kampanj som heter ”Varje droppe räknas”. Så för varje pris vi delar ut skänker vi en gåva till kampanjen.

 

Vinnarna och de 6 olika kategorierna:

Årets Partner of the year – Dustin

Årets Service partner – Infront

Årets Klientpartner – Dustin

Årets Enterprisepartner – Atea

Årets Raketpartner – Techster

Årets Affär –Hi5 / SiCS

 

Årets Klientpartner – Dustin

2
Marcus Lindqvist, VD Dustin Sverige, tar emot pris i kategorin i Årets klientpartner. Dustin kammade även hem priset som Partner of The Year

Vinnaren har visat en enastående förmåga att ta till sig Dells budskap inom området klient-datorer och bringa mervärde till kunderna vilket lett till en god försäljningsökning under året.

Detta företag har certifierat sig enligt Client Solutions certifieringsspåret för att pro-aktivt kunna serva sina kunder med den senaste tekniken och tekniska insikter för ökad nöjdhet och lojalitet hos sina kunder. Sammantaget uppvisar denna partner alla färdigheter för en Future Ready Workforce-partner

Vinnaren är: Dustin

 

 

Enterprise – (ATEA)

4
Atea fick ta emot pris för bästa Enterprisepartner
  • Under förra året har denna partnern haft en mycket, mycket stark utveckling i sitt samarbete med DELL när det kommer till servrar, lagring och nätverk. Vi ser en kraftig ökad omsättning på dessa produkter och vi ser ett stort intresse från denna partner för att lära sig mer om vad DELL kan göra i datacentret. Vi har gjort stora affärer tillsammans förra året inom strategiska område som balnd annat Software Defined Datacenter och High Performance Computing och vi har vunnit över många stora kunder tillsammans. När vi nu går in i det nya DELL-året så gör vi det med denna partner som en av våra viktigaste och största samarbetspartners inom datacenter.

 

Årets Affär – (Hi5/SICS)

6
Hi5 får pris för Årets bästa Affär av Jon Alsterberg

Genom hårt jobb och bra samarbete mellan partnern och DELL lyckades vi vinna denna affär som i första fasen innehåller 3600 kärnor, 40 TB primärminne, 7 petabyte lagring och tillhörande nätverk och där potentialen framöver ligger på tusentals fler servrar.  Syftet med datacentret där allt detta ska in är att stödja alla universitet och industriföretag i Sverige med en experimentell miljö för forskning, innovation och demonstration av infrastruktur och IT-produkter för datacenteranläggningar. Varför partnern och Dell valdes som leverantör berodde enligt kund till stor del på en stark presentationen av lösningen där det tydligt framgick att vi förstått kundens behov, kunden ville inte ha en ”boxad” lösning utan något modulärt med många valmöjligheter och stor flexibilitet. Tillmötesgående, lyhördhet, bra produkter, bra referensmiljöer är några av de andra ord som kunden nämner i sin motivering till val av leverantör.

 

Årets Raketpartner – Techster

8
Årets Raketpartner heter Techster. Marie Berner Moberg, lämnade ut priset

Vad är bra tillväxt ? Procentuellt kan det vara från ingenting till någonting. Årets raketpartner har tagit nästa steg: från någonting till något väsentligt mycket mer. Årets raket har vuxit med imponerande  2200% och med det tar sig in i den partnernivå som är Dells högsta.  Grattis till Techster- ni är riktiga Raketer !!

 

 

Årets Servicepartner  – Infront

11

Motivering: Under det kommande året kommer våra återförsäljarhjältar att fokusera krafterna på att sälja tjänster kopplat till Dell. Vi sätter ribban redan nu. Årets servicepartner har under 2015 visat sig ”nästan” lika  bra på att sälja Dells tjänster som Dell själva. Imponerande på alla sätt. Grattis Infront, ni visar vägen in i framtiden.

 

 

 

[slideshow_deploy id=’11547′]

 

 

     

 

 

 

 

 

 

Post Comment