Tre startup-tjejer till final i Årets IT-tjej 2016
Hem NYHETER  Tre startup-tjejer till final i Årets IT-tjej 2016

 Tre startup-tjejer till final i Årets IT-tjej 2016

Publicerat av: Redaktionen

Tre drivna studenter är vidare till final i Årets IT-tjej 2016. Årets finalister har alla kopplingar till den svenska startup-scenen. Vinnaren koras den 16 mars under Årets-student-galan på Berns i Stockholm.

Inom it-branschen råder en påtaglig brist på kvinnor och kännedomen om it som yrke är låg. Enligt en undersökning genomförd av Sifo under 2015 anser sju av tio att tjejer inte uppmuntras till tekniska intressen och hälften av respondenterna tror inte ett arbete inom it skulle passa deras personlighet. Undersökningen gjorde i syfte att kartlägga unga kvinnors syn på it som bransch och yrke, och frågor ställdes till 1000 kvinnor i åldrarna 16-30.

Undersökningen visar dessutom att drygt en tredjedel tror att it som yrkesområde ger goda karriärsmöjligheter. I detta vill Microsoft att fler goda

Sara Kullgren _ DX (004)

Sara Kullgren, Microsoft

förebilder ska lyftas fram för att öka förändringstakten inom IT-branschen.

– Kompetensförsörjning är en av branschens stora utmaningar för både startups och storbolag. Vi tror att branschen har mycket att vinna på att lyfta fram förebilder som kan driva på för en förändring och inspirera fler tjejer att satsa på en karriär inom IT, säger Sara Kullgren, chef för Developer Experience på Microsoft.

Priset Årets it-tjej delas ut för trettonde året i rad och Microsoft söker i tävlingen efter landets mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjejer som studerar på data- eller it-relaterade utbildningar. Nu har en jury bestående av representanter från Microsoft Sverige valt ut tre finalister som följer med till prisutdelningen den 16 mars på Berns i Stockholm.

Här är finalisterna:

Caroline Solskar

Carolin Solskär, 25, från Stockholm

Carolin Solskär, 25, från Stockholm studerar ekonomi & IT vid Stockholms Universitet. En ambitiös och driven tjej som med en rad volontärarbeten i ryggen även har grundat startupen Greetify och DSV (Drivhuset) tillsammans med tre andra unga entreprenörer.

 

 

 

 

Kajsa Lundborg

Kajsa Lundsborg, 21, från Stockholm

Kajsa Lundsborg, 21, från Stockholm studerar Digital Business vid Hyper Island. Community manager för startupen Zpotdrop, samarbetar med Spotify, och är grundare och delägare av nyuppstartade BREUW. fri Vid sidan av studierna frilansar hon inom bland annat UX, IT och affärsutveckling med olika företag som uppdragsgivare. Samarbetar med

 

Elin Baecklund

Elin Bäcklund, 24, från Lund

Elin Bäcklund, 24, från Lund utbildar sig till Civilingenjör i Teknisk Fysik med specialisering i Programvara vid Lunds Tekniska Högskola. Hon har varit drivande i arrangemanget av OpenHack for Humanity i Malmö under 2015 och innan har hon studerat vid University of Illinois, USA, samt arbetat som lärare inom programmering i Java.Carolin Solskär, 25, från Stockholm.

För att bli Årets it-tjej krävs ett stort engagemang och intresse för it. Den som utses till Åres it-tjej blir under ett år ambassadör för Microsoft och en förebild för andra it-tjejer med många tillfällen att nätverka och inspirera. Utöver ambassadörskapet får vinnaren en Microsoft Surface och en Lumia-telefon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00