VårRusets tjejer springer 14 varv runt jorden – även Intels tjejer var där

Över tre miljoner kvinnor har deltagit i VårRuset sedan starten 1989.

I år går VårRuset på 17 orter runt om i Sverige det beräknas att runt 120 000 kvinnor springa, jogga eller gå VårRusets 5 kilometer.

Intel-Vårruset-2016-002-e1464082601655
Camilla Törnblom till höger, som är Nordic Marketing & PR Manager på Intel, med sina kollegor.

– VårRuset är ett lopp som alla tjejer kan delta i, oavsett om du är vältränad eller nybörjare. VårRuset har verkligen kommit att spela en stor roll för kvinnors hälsa i Sverige. Det är många kvinnor som berättar hur VårRuset blivit startskottet mot ett sundare liv, det känner vi oss oerhört stolta över, säger Kristina Rosenberg, kommunikationsansvarig på VårRuset.

Många samlar kollegor eller vänner och gör VårRuset som en kul sak tillsammans, även Intel tjejer gjorde det.

– Det känns oerhört kul att köra igång igen. Och det är extra häftigt att tänka att årets deltagare i VårRuset faktiskt tar sig 14 varv runt jorden. Det är stort, säger Christer Clefberg, tävlingsledare för VårRuset sedan 1996.

IT-Kanalen fick även möjlighet att träffa samt ställa några frågor till Camilla Törnblom, som är Nordic Marketing & PR Manager på Intel.

  • Varför springer ni vår ruset?

Vi springer Vårruset för att ha en gemensam aktivitet för oss tjejer på företaget och lyfta fram hälsoperspektivet. Vi vill att alla ska vara med – vare sig man tar en powerwalk, joggar eller jagar en bra tid.

  • Hur många tjejer springer från er?

Vi är totalt 7 stycken som ställer upp i år.

  •  Hur många gånger har ni sprungit?

Detta är andra gången vi ställer upp och målet är att det ska vara en årlig aktivitet.

  • Vad är roligast och svårast med loppet?

Det roligaste är att alla kan vara med och att vi samlas till picknick efter avslutat lopp. Det är egentligen inget som är svårt, utan alla kan vara med!

  • Har ni eller några utmaningar och vilka?

Vi har inga direkt utmaningar utan gör detta till en trevlig kväll.

  • Vad tycker ni om Vårruset?

Vi tycker Vårruset är toppen och i år ser det även ut som vi får fint picknick väder! vi har även friskvårdsförmån på arbetstid med Urban Tribes – dvs att företaget erbjuder alla att komma igång med löpning.

 

Post Comment