1337Works driver fram framtidens programvarusuccéer

1337Works, moderbolag till IT-konsulten tretton37, lanserar idag sin verksamhet att bygga upp nya, innovativa mjukvarubaserade företag.

1337Works driver fram framtidens programvarusuccéer 1
Deniz Yildirim, vd 1337Works

En rad kända investerare och näringslivsprofiler står bakom satsningen genom nybildade investeringsbolaget 1337Partners. Genom starka ägare och spetskompetens inom mjukvara är ambitionen att snabbare än någonsin bygga bolag från idéer som kan förändra hela branscher.

Målet för 1337Works är att snabbt gå hela vägen från en bra programvaruidé till att bygga upp ett företag som gör något helt nytt.

”1337Works har utvecklat en miljö för att bygga upp företag i ett högt tempo. Vi har under det senaste året utvärderat och testat mer än tjugo affärsidéer från anställda, kunder och entreprenörer. Resultatet har hittills blivit tre nya bolag, och fler är på väg”, säger Deniz Yildirim, vd för 1337Works.

1337Works driver fram framtidens programvarusuccéer 2
Anders Dellson, vd 1337Partners

”Vi har byggt upp det nätverk och har den finansiella kraften som krävs för att vi med utgångspunkt i en bra idé ska kunna starta upp en verksamhet och få den att gå hela vägen”, säger Anders Dellson, vd för 1337Partners.

Flera välkända näringslivsprofiler finns med i satsningen genom 1337Partners, bland andra Christian W. Jansson (styrelseordförande för PostNord och tidigare vd för KappAhl och Ellos), Lars Björk (fd vd Qlik), Tobias Ekman (entreprenör och investerare), Deniz Yildirim (vd för 1337works), samt Anders Dellson (vd för 1337Partners).

1337Works och 1337Partners roll är att vara en aktiv ägare inom entreprenörskap och företagsledning, programvaruutveckling såväl som finansiering. De ger även tillgång till värdefulla nätverk.

1337Works är tidigare mest känt genom dotterbolaget tretton37, som är ett IT-konsultföretag som tar fram skräddarsydd programvara för större företag och offentliga verksamheter. tretton37 har drygt 180 medarbetare på fyra orter i Sverige (Stockholm, Helsingborg, Borlänge och huvudkontoret i Lund) samt i Ljubljana, Slovenien.