Fitbit lanserar ”Adventures” – en ny upplevelserik virtuell stegutmaning
Hem Produkt Nyheter Fitbit lanserar ”Adventures” – en ny upplevelserik virtuell stegutmaning

Fitbit lanserar ”Adventures” – en ny upplevelserik virtuell stegutmaning

Publicerat av: Redaktionen

Nya Fitbit Adventures motiverar dig till ett aktivare liv med hjälp av häpnadsväckande virtuella upplevelser från resmål i världsklass,
bland annat de berömda vandringslederna i Yosemite och TCS New York City Marathon. 

Fitbit, global marknadsledare inom ”Connected health & fitness”, släpper idag Fitbit Adventures – en ny serie personliga aktivitetsutmaningar som inte är Fitbit Adventures tävlingsinriktade, framtagna för att öka din motivation och nå dina hälsomål. Varje steg loggas och du får en virtuell upplevelse av ett ikoniskt landskap. Allt från en vandring i Yosemite National Park eller en medverkan i TCS New York City Marathon, samtidigt som du blir peppad genom rolig fakta och fantastiska fotografier. Funktionen finns att ladda ner gratis i Fitbit-appen. Fitbits utmaningar motiverar användare till att öka sin aktivitet och visar hur små steg leder till ett långsiktigt resultat. Användare som deltar i utmaningarna går i genomsnitt 1.6 kilometer extra per dag. 

– Fitbit Adventures är den perfekta motivationen för den som inte vill tävla i Fitbits traditionella grupputmaningar med vänner eller familj. Dessa nya utmaningar inspirerar dig till att röra dig mer genom en virtuell upplevelse av de mest fängslande miljöerna i världen – platser som du kanske inte har haft möjlighet att besöka. Allt baseras på hur många steg du tar per dag. Vare sig du vandrar i ett av Amerikas vackraste naturområden, springer ett maraton eller besöker någon annan av våra kommande destinationer, tror vi att Adventures kommer att förstärka upplevelsen, säger Tim Roberts, vice vd på Interactive, Fitbit.

Vart kommer ditt första Fitbit Adventure att leda dig?
Du kan starta din vandring på en av de tre fantastiska vandringslederna i Yosemite National Park, Pohono-leden, Valley Loop eller Vernal fall. För att du ska kunna uppleva den naturliga skönheten i en av världens mest uppskattade parker, samarbetar Fitbit samarbetar med en av världens främsta fotograf i världsklass, pribelönta Chris Burkard. Genom Fitbits unika partnerskap med New York Road Runners, kommer även snart möjligheten att uppleva TCS New York City Marathon. Dessa två Adventures är de första i en serie av innovativa utmaningar som är utvecklade av Fitbit. Kommande uppdateringar ger möjlighet att virtuellt besöka fler kända platser och upplevelser runt omkring i världen som inspirerar och motiverar användare till att nå sina hälsomål.

Det är resan som räknas
Förutom den virtuella som förflyttar dig till främmande länder genom sagolika bilder, kommer varje Adventure presenteras genom ett nytt lysande gränssnitt som hjälper dig navigera fram i Fitbit-appen. Användaren kommer att se antalet dagliga steg och längs vägen har du chans att upptäcka följande moment:

 • Vandringsleder: Varje Adventure har en till flera dagars vandringsleder med samma distans som de skulle ha i verkligheten. Detta hjälper dig som användare att hitta rätt utmaning för just dig.
   
 • Dagsturer: Varje morgon utmanas du till att nå en ny destination längs vägen. Distansen till destinationen är anpassad till din Fitbit-historik som är sparad sedan tidigare. Detta gör upplevelsen utmanande men ändå uppnåelig för alla. Om du når din destination kommer nästa dagsdistans att öka en aning för att inspirera dig till att bli mer aktiv med tiden.
   
 • Landmärken: Från häpnadsväckande toppar till fantastiska vyer är olika landmärken placerade längs med varje vandringsled och låses upp medan du fortskrider till din destination. När du har nått ett landmärke kommer du att fascineras av oförglömliga sevärdheter, med en vacker panoramabild tagen från exakt samma plats. Varje fotografi justeras dynamiskt när du roterar telefonen vilket låter dig njuta av ögonblicket precis som om du varit där i verkligheten.
   
 • Skatter ”Treasures”: Längs med vägen kan du upptäcka och samla gömda skatter ”Treasures” i form av roliga fakta om just ditt äventyr, hälsotips samt små utmaningar. Till exempel hälsotipset ”sitt mindre, rör på dig mer” som uppmuntrar dig att sätta ett mål i Fitbit-appen som upprepas varje timme för att motverka de negativa effekterna av allt för mycket stillasittande.

Fitbits plattform – bestående av enheter, appar, sociala och motiverande funktioner, rådgivning och personifierade coaching – hjälper dig att göra beteendeförändringar som att bli mer aktiv, träna mer, äta smartare, mäta din sömn och förstå din vikt. Genom Adventures kan vem som helst som har ett mål öka sin aktivitet genom en underhållande och intressant upplevelse.

 • Fitbit Adventures finns tillgänglig kostnadsfritt från och med idag i Fitbit-appen för Android, iOS och Windows-enheter. Den är kompatibel med Fitbit-familjens alla aktivitetsmätare vilket även inkluderar de nya aktivitetsmätarna Fitbit Charge 2™ och Fitbit Flex 2™. Fitbit presenterar även idag de nya snygga kollektionerna för  Fitbit Alta och Fitbit Blaze; för mer detaljer besök www.fitbit.com/press. Mer information om Fitbits produkter finns på www.fitbit.com

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>