Hybridmodellen som får små och medelstora företag att sväva på moln
Hem Nyheter Hybridmodellen som får små och medelstora företag att sväva på moln

Hybridmodellen som får små och medelstora företag att sväva på moln

Publicerat av: Redaktionen

Nya krav och trender driver mindre företag mot en blandning av lokala installationer och molnet – för att få det bästa från båda världarna.

En nyligen genomförd undersökning av IDC Enterprise visar att 54 % av alla företag förbereder sig för att införa hybridversioner av Unified Communications and Collaboration till 2017 – och det gäller inte bara de stora aktörerna. Den nya generationens hybridplattformar för Unified Communications and Collaboration låter små och medelstora företag skydda befintliga investeringar genom att blanda lokala installationer med molnet för att få de kommunikationstjänster de vill ha – från datamobilitet till snabbmeddelanden, till video och molnbaserade säkerhetskopior. Manish Sablok, Head of Field Marketing for North West and Hybridmodellen som får små och medelstora företag att sväva på molnEast Europe på ALE tar en titt på vad små och medelstora företag behöver för att konkurrera med stora företag och hur hybridlösningar snabbt håller på att bli den föredragna lösningen.
I år har vi sett hur tjänsterna som nu finns tillgängliga i vår molnplattform täcker nästan alla tänkbara behov. Molnet finns överallt och blir bara större, från säkerhetskopiering på smartphones till samarbete via multimedia i stora företag. IDC förutspår att globala utgifter för molntjänster kommer att mer än fördubblas och nå 141 miljarder USD år 2019. Denna efterfrågan efter molntjänster driver investeringar och innovation, och små och medelstora företag står på tur för att ta del av fördelarna.

Små och medelstora företag måste skydda befintliga investeringar – med hybridlösningar kan de pussla ihop rätt blandning

Fördelarna med hybridlösningar för små och medelstora företag är uppenbara. Du behåller lokalt installerade plattformar för att maximera befintliga investeringar, men kan samtidigt lägga till molnbaserade tjänster när behovet uppstår. Med rätt lösning kan detta betalas per användare – oavsett om det gäller en IM-lösning, flexibla multimedialösningar för samarbete eller datalagring.

Att införa en hybridbaserad molnlösning är den perfekta lösningen. Att inte starta en fullständig övergång till molnet, vilket skulle kunna påverka befintliga investeringar – för mycket för snabbt – men samtidigt kommer man inte efter i utvecklingen mot molnbaserade tjänster. Genom att införa en hybridbaserad lösning blir en framtida övergång till en helt molnbaserad lösning betydligt enklare än att börja från början eftersom det redan finns mindre behov för lokalt installerad fysisk infrastruktur.

Små och medelstora företag måste erbjuda de anställda flexibla samarbetslösningar

Dagens mobila anställda har lett till en stor omställning i hur anställda samarbetar i affärsvärlden. För små och medelstora företag gör kulturen med ”öppna kontor”, som kännetecknas av hemarbete, geografiskt separerade arbetsgrupper och mobil personal i olika tidszoner att det skapas oönskad komplexitet för att tillhandahålla en enskild samarbetspunkt. Att flera anställda delar på en fysisk arbetsstation, ”Hot-desking”, utgör ytterligare en utmaning när det gäller att anpassa det traditionella kontoret, där varje anställd ofta hade egen dator och skrivbord.

De flesta traditionella kommunikationslösningar avsedda för små och medelstora företag har inte erbjudit den skalbarhet som mindre organisationer kräver när de växer. Det tvingar företag att avsätta resurser och göra kostsamma investeringar för att helt byta plattformar för att kunna fortsätta att stödja verksamheten. Allteftersom uppköp och sammanslagningar blir vanligare för små och medelstora företag påverkas de återigen negativt av denna brist på skalbarhet. Det har inte funnits kostnadseffektiva alternativ för att anpassa befintlig plattformsinfrastruktur, vilket gjort att mindre företag haft en nackdel jämfört med större konkurrenter.

Det är denna utmaning som hybridlösningar för molnet löser, vilket gör att små och medelstora företag kan dra nytta av flexibla alternativ utan kapitalinvesteringar. Genom att välja bara de funktioner som företaget behöver och betala på abonnemangsbasis, kan små och medelstora företag hålla IT-investeringarna nere samtidigt som de får del av produktivitetsökande funktioner.

Licensering är inte längre ett problem

De senaste kommunikationsplattformarna har stöd för dessa trender på arbetsplatsen i betydligt högre grad än tidigare.

Hybridkommunikationsplattformar speciellt avsedda för små och medelstora företag försöker nu förenkla licensieringen av nya användare och enheter, genom att eliminera de tidigare kraven på separata licenser för olika enheter, som drev upp den totala ägandekostnaden. Denna nya flexibilitet gör att små och medelstora företag kan bibehålla en kostnadseffektiv ”betala per licens”-modell för att minimera kostnaden för IT-funktioner i storföretagsklass. Det ger även möjlighet att snabbt få med nya anställda och deras mobila enheter utan någon större administrativ belastning eller stora infrastrukturkostnader.

Små och medelstora företag behöver säkerhetskopiering och support

En viktig del av hybridlösningen är att kontrollen finns kvar lokalt, men att underhåll och support kan läggas över på leverantören. För små och medelstora företag är det därför viktigt att alla hybridlösningar för Unified Communications and Collaboration innehåller fjärrhantering och support – på begäran.

Maskiner som ligger nere betyder tappade inkomster. Redundans för nätverk och kommunikation är en ovälkommen extrautgift som få har råd med, vilket betyder att nätverket helt enkelt inte får ha någon nedtid. Hybridlösningar för molnet befriar små och medelstora företag, som kan sakna en del av den IT-kompetens som större företag har tillgång till, från mycket av hanteringen och underhållet eftersom det istället är lösningsleverantören som ansvarar för att maximera drifttiden.

En framväxande trend för hybridlösningar är användningen av fjärrhantering för att säkerställa drifttid för små och medelstora företag, där lösningsleverantörer kan ansluta till nätverket utifrån för att tillhandahålla support och felsökning. Maskin- och programvara fjärruppdateras för att eliminera underhållsfördröjningar och säkerställa skydd mot externa hot – och fleråriga supportavtal innebär att små och medelstora företag kan dra nytta av omfattande säkerhets- och funktionsuppdateringar.

Konkurrera på lika villkor

Om man ser till de aktuella affärsbehoven för små och medelstora företag passar hybridlösningar perfekt. Du kan behålla lokala system för de processer där du behöver mer kontroll över säkra lokala tjänster och utnyttja molntjänster som kan hantera företagsanpassade samarbetsverktyg. Detta gör att små och medelstora företag blir tekniskt jämställda med de största företagen som har råd att investera miljontals dollar i helt molnbaserade tjänster och support – och gör dem lika konkurrenskraftiga och produktiva.

För många små och medelstora företag med begränsade IT-budgetar håller molnet på att övergå från att vara ogenomförbart eller för dyrt till en modell som kan hantera aktuella affärsbehov. Hybridlösningar ger möjlighet att ta ett ordentligt kliv mot den molnbaserade framtiden, men samtidigt bibehålla beprövad lokal infrastruktur.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>