DigiPlex prisas för innovativ energilösning och stärker bilden av Norden som ledande inom datacenter
Hem EVENTEVENT BEVAKNING DigiPlex prisas för innovativ energilösning och stärker bilden av Norden som ledande inom datacenter

DigiPlex prisas för innovativ energilösning och stärker bilden av Norden som ledande inom datacenter

Publicerat av: Redaktionen

På det prestigefyllda Datacenter Dynamics Awards 2016 fick DigiPlex igår motta ett mycket uppskattat pris för sitt sätt att effektivisera energiförbrukningen i sina datacenter – Critical Environment Future Thinking Award.

DigiPlex får priset för sin innovation och sitt nytänkande som hjälper till att forma nästa generations lösningar för datacenter. Priset gäller specifikt DigiPlex så kallade Concert Control system, en egenutvecklad sofistikerad styralgoritm som optimerar ett redan effektivt kylsystem baserat på den genomsnittliga mängden energi som förbrukas av datacentrets it-lösningar. AlgoritmenIT-Kanalen.se säkerställer en industriledande effektivitet gällande energiförbrukning, så kallad PUE (Power Usage Effectiveness), för DigiPlex datacenter i Stockholm och i Fetsund.

–        Energieffektivitet har en stor del i vad som skapar skillnad i vår bransch, såväl gällande miljöskäl som att hålla ner kostnaderna för kunderna. Vi är väldigt stolta över det faktum att Concert Control som erkänns som nästa innovativa steg inom det här området. Concert Control ger kunderna ytterligare 10 procent i energibesparingar utöver de besparingar de redan gör med vår luft-till-luft kylningslösning, säger Gisle M. Eckhoff, vd på DigiPlex.

Ambitionen med DigiPlex datacenter är att de ska vara de främsta datacenter som företag och organisationer kan samarbeta med. Detta gäller såväl i prestanda som för energikapacitet och säkerhet. DigiPlex datacenter i Upplands Väsby är inte bara ett av Sveriges största kommersiella datacenter, utan också ett av världens mest gröna och energieffektiva.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00