Hem LeverantörNutanix 2 500 kunder använder Nutanix Files, däribland några av världens största företag

2 500 kunder använder Nutanix Files, däribland några av världens största företag

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Kunderna kan hantera sina data när de vill, var de vill.

2 500 kunder använder Nutanix Files, däribland några av världens största företag 3Nutanix, ledande inom molnlösningar, utvecklar sin scale-out lagringsprodukt Nutanix Files och har nu 2 500 kunder, däribland nära 180 Global 2000-företag. Nutanix Files erbjuder enkel, flexibel och intelligent datalagring till storföretag. Till skillnad från traditionell lagring kan kunderna skala och anpassa när deras behov ändras. De kan göra det på flera arbetsplatser samtidigt och göra det centralt, något som varit extra viktigt under covid-19-pandemin. Files erbjuder också en inbyggd analysmotor som ger kunderna djupare inblickar i sina data. Den visar hur datan används över tid och gör det därför enklare att spåra avvikelser och hindra missbruk med avsikt att skada. Därmed behöver kunder inte längre samordna sig med tredjepartslösningar.

Nutanix Files förenklar. Den inbyggda komplexiteten i traditionella datacentra som är beroende av standardlagringssystem försvinner. Istället erbjuds mjukvarudefinierad flexibilitet för dagens utmaningar. Files ingår i en serie Nutanix-lösningar för både strukturerad och ostrukturerad lagring. Där ingår också Nutanix Objects, för S3-kompatibel lagring och Nutanix Volumes för scale-out blocklagring. Dessa tre lösningar erbjuder branschens enda enhetliga, mjukvarudefinierade end-to-end-lagring på en samlad hyperkonvergerad plattform. Lagring av filer, objekt och block hanteras i en gemensam miljö.

“Nutanix har gjort sig känt för enklare infrastruktur genom sin HCI-lösning,” säger Eric Sheppard, Research VP, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group inom IDC. “Med deras lösning för fillagring gäller denna förenkling även strukturerade data. Den blir allt populärare bland Nutanix-kunderna.”

Nutanix Files hjälper storföretag att standardisera sin NFS- och SMB-fillagring, från centrala datacentra till perifera, vilket är mycket efterfrågat av kunderna. Files kan börja användas inom några minuter, uppdateras utan driftavbrott med ett enkelt klick och hanteras genom ett centralt, lättanvänt gränssnitt.

“Marknaden för lagringsprodukter är mycket fragmenterad”, säger Vishal Sinha, VP Engineering på Nutanix. ”Kunderna måste använda många olika produkter och köpa separata licenser för olika ändamål. På Nutanix vill vi göra det enklare för dem genom att ta fram en lättanvänd integrerad lösning som också är mycket avancerad, med till exempel verktyg för djupanalys.”

Små och medelstora företag använder Nutanix Files, likaväl som stora, globala handels- och tjänsteföretag. Förutom att dra nytta av datalagring använder kunder Nutanix Files även till exempelvis:

Stöd för distansarbete med ett klick

Att snabbt gå över till distansarbete är en utmaning för de flesta företag. Förutom att leverera en effektiv VDI-lösning till medarbetarna måste IT-avdelningen hitta lösningar för att klara den ökade efterfrågan. För företag som nu måste möta utmaningar som covid-19-pandemin är det idealiskt att snabbt kunna öka kapaciteten – från vilken plats som helst – och tillgodose behoven med en ett-klick-lösning.

Lagring inom hälsovård

Sjukhus och hälsovården behöver kunna lagra, hämta och bearbeta stora mängder bilder, som röntgenplåtar. Nutanix Files har nu certifierats för Change Healthcare, och IBM Watson Health och fungerar med alla system som stöder NFS- or SMB-standarderna. Genom sin flexibla, mjukvarudefinierade arkitektur erbjuder Files en infrastruktur och ett lagringssystem som dynamiskt anpassar sig till skiftande behov. Det behovet är extra stort under pandemin när hälsovården måste klara plötsliga toppar.

Lagring av övervakningsvideor

Organisationer som arbetar med videoövervakning behöver effektiv lagring av enorma datamängder där de också snabbt hittar rätt information. Nutanix Files skalar linjärt och utan avbrott för att ta fram rätt data vid behov. Med all data på en enda flexibel plattform kan rätt mängd nås utan administrativt besvär.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>