2020 Ännu ett år av dynamisk tillväxt för Arval

[KRÖNIKA] Arval, specialisten inom fullserviceleasing för fordon och moderna mobilitetslösningar.

2020 Ännu ett år av dynamisk tillväxt för Arval 1Tack vare den kompletta samlingen förstklassiga tjänster, som levereras i 29 länder av fler än 7000 anställda, presterade Arval bättre än marknaden under 2019 och är ett av de snabbast växande leasingföretagen i världen. 2019 genererade utmärkt tillväxt för företaget och intensifierade marknadsandelarna: Arval är den övergripande marknadsledaren i de länder där bolaget är verksamt.

Under 2019 växte Arvals vagnpark inom leasing med 9,1%* som helhet och når 1 298 404 fordon. Antalet fordon som beställdes ökade med 8% på ett år, totalt 380 982 fordon. Antalet fordon som såldes vi slutet av leasingkontraktet ökade med 6% på ett år, totalt 269 830 fordon.

De flesta områden där Arval finns såg en dubbelsiffrig tillväxt i vagnparken: +20,8% i Norden, +19,3% i Centraleuropa, +16,2% i Beneluxländerna och Södra Europa. Arvals största länder sett till vagnparken (Frankrike, England, Spanien och Italien) växte med +7,3%.

När det kommer till kundsegment förra året, växte Arval i samtliga kategorier med +7% inom både företagssektorn och offentlig sektor och +25% för Mid Term Rental-vagnparken. Under 2019 visade Retail-vagnparken en väldigt stark tillväxt (+14% jämfört med 2018), inom vilken den privatleasade flottan ökade med +42% jämfört med 2018, med en siffra på precis under 300 000 vid årets slut.

Som del av en bransch i snabb utveckling och i linje med en stark hängivenhet till CSR, flyttade Arval ett steg närmare energiövergången med två huvudsakliga trender under 2019: minskningen av andelen dieseldrivna fordon i Arvals vagnpark till 75%, och accelerationen och ökningen av elektriska fordon. Utöver detta har Arval också för fjärde året i rad tilldelats ett fint erkännande i form av guldnivån på EcoVadis CSR-plattform, och rankas bland de bästa 2% av företagen i branschen ”Uthyrning och leasing av motorfordon”. Denna utmärkta bedrift befäster Arvals framgångar i sitt dagliga uppdrag: att erbjuda människor möjligheten att ha en positiv inverkan på samhället, sina närområden och att bevara planeten.

En överblick över höjdpunkterna under 2019

Under 2019 firade Arval sitt 30-årsjubileum, ett erkännande av deras långsiktiga kunnande och expertis. I och med den nya styrelseordföranden och VDn, Alain Van Groenendael, var 2019 ett år av både slutförande och ny dynamik, för att förbereda för framtiden.

Som ett svar på de olika sätt som transport inom affärssektorn snabbt förändras har Corporate Vehicle Observatory blivit Arval Mobility Observatory under 2019, för att erbjuda oberoende forskning för att förstå och förutse förändringar inom mobilitetsvärlden. Genom att gå med i MaaS Alliance (Mobility-as-a-Service) förra året befäste Arval sin vilja att bygga morgondagens integrerade mobilitetslösningar tillsammans med partners. Arval öppnade också 4 ”hubbar”, vilka verkar som testlabb kring banbrytande ämnen som: Uppkopplade Bilar, Energiövergången, Mobilitet och Autonoma Bilar.

Sist men inte minst, bytte Arval sin varumärkesplattform och slogan till ”For the many journeys in life”, ett sätt för Arval att belysa att dess roll sträcker sig väl bortom billeasing, omfamnar nya medel för mobilitet, och svarar mot de nya utmaningarna en industri i snabb förändring för med sig.

2020, ett viktigt år för Arval

2020 kommer Arval att sikta på att lägga grunden för Arval Beyond, företagets strategiska framtidsplan för att göra sig redo att växa stadigt i en ny värld, baserat på sin huvudsakliga tillgång men med en på nytt uppfunnen affärsmodell.

Arval kommer att presentera sin nya strategi, Arval Beyond, vid en Internationell Presskonferens i Houten (Nederländerna) på torsdagen 26 mars, 2020.

2020: driver innovationen längre

Arval kapitaliserar mer än någonsin på dess tillvägagångssätt med SMaRT (Sustainable Mobility and Responsibility Targets) för att stödja sina kunder med hanteringen av deras energiövergång. Elektriska fordon har en nyckelroll i denna metodik, eftersom de erbjuder ett relevant alternativ till mer traditionella mobilitetslösningar i många fall. Arval har en riktigt stark ambition i denna fråga för 2020 och växer dubbelt så snabbt som marknaden i stort när det kommer till registreringar av elbilar. Förutom elbilar är Arval övertygade om att nya mobilitetsalternativ är både möjliga och relevanta, inte bara bildelning, cykeldelning, eller samåkning, men också autonoma pendlingsfordon – Arvals senaste innovation som nyligen invigdes av Arval Frankrike.

2020: En förstärkt geografisk närvaro

Under 2020 kommer Arval att fortsätta utveckla sitt fotavtryck i världen. I början av januari öppnar Arval kontor i Colombia och stärker således sin närvaro i den snabbväxande LATAM-regionen. 2020 innebär också 25-årsjubiléet för Element-Arval Global Alliance, den längst stående strategiska alliansen i vagnparkshanteringsbranschen. Element-Arval Global Alliance är den globala ledaren inom vagnparkshantering och hanterar för närvarande fler än 3 miljoner fordon i fler än 50 länder över Nordamerika, Latinamerika, EMEA samt Asien- och Stillahavsområdet.

”Efter ett år som ordförande och VD är jag väldigt stolt över att presentera såpass starka resultat för Arval. Tack vare hängivenheten hos våra anställda är Arval redo att anpassa sig till sina kunders utvecklande behov tack vare nya tjänster, särskilt de baserade kring mobilitet. Vi har spännande tider framför oss: Arval kommer att följa med sina kunder genom alla sina resor, med bil förstås, men inte bara! Jag är väldigt nöjd över att 26 mars få dela vår nya strategiska plan med er, Arval Beyond,” kommenterade Alain Van Groenendael, Styrelseordförande och VD, Arval.

”Som VD över Arval Sverige är jag nöjd med att vi levererade en så pass bra tillväxt, marknadens starkaste på många år. Jag gläder mig ännu mer åt den roll vi spelar i att erbjuda grönare mobilitetslösningar till våra kunder: över de senaste kvartalen registrerade vi att ca 50 % av beställningarna var med en elektrifierad motor. Dessa prestationer delar jag med vårt team och våra kunder”, kommenterade Sébastien Valy, VD, Arval Sverige.

*Tillväxttakt vid slutet av 2018-2019 på en jämförbar basis.