2021 – det starkaste året hittills för Hogia
Hem Nyheter 2021 var det starkaste året hittills för Hogia

2021 var det starkaste året hittills för Hogia

Publicerat av: Redaktionen

It-företaget Hogia uppnår sitt bästa årsresultat någonsin.

Resultatet efter finansnetto för 2021 ökar från 31 till 35 miljoner kronor.

2021 – det starkaste året hittills för Hogia

Bert-Inge Hogsved

Omsättningen ökar från 618 till 632 miljoner kronor. Kraftfulla åtgärder för att effektivisera verksamheten samt stora affärer inom transportområdet är en del av förklaringen till rekordresultatet.

– Tillväxten har kommit igång igen inom våra viktigaste affärsområden. Vi fortsätter att satsa branschorienterat i större delen av vår verksamhet. Det är en av de viktigaste anledningarna till att det går så bra för oss, säger Bert-Inge Hogsved, Hogias grundare och VD.

– Under året har vi tecknat avtal med många stora aktörer inom transportsektorn, bland annat inom kollektivtrafik, färjetrafik och hamnverksamhet. Vi har också haft stora framgångar inom fastighetsbranschen. Där erbjuder vi idag våra kunder ett brett sortiment av programvaror som är väl avpassade till varandra,

Hogia har lyckats bibehålla en god lönsamhet under hela pandemin. När marknaden lamslogs genomfördes snabbt åtgärder för att minska kostnader och för att effektivisera verksamheten. Åtgärderna gav god effekt och möjliggjorde för Hogia att avstå från statligt finansierade stödåtgärder och att betala tillbaka till Tillväxtverket ett redan erhållet permitteringsstöd.

Det har även resulterat i att Hogia har kunnat fortsätta satsa offensivt inom produktutveckling och inte slå av på investeringstakten om ca 200 satsade miljoner per år. Fler produkter än någonsin har lanserats sedan pandemins början och fler är på gång under 2022.

– Under de senaste 30 åren har vi inte haft ett enda förlustår. Vi har bibehållit vår synnerligen solida ekonomiska situation, utan att ta emot en enda krona i externt kapital eller stödpengar. Det är vi mycket stolta över, säger Bert-Inge Hogsved.

Hogia uppfyller villkoren för AAA, det högsta kreditbetyget enligt Dun & Bradstreets kreditvärderingssystem.

– I september 2021 visade det sig att Hogia AB nu har fått ratingen AAA Guld. Den visar att vi inte bara för närvarande uppfyller alla krav för AAA utan också har gjort det under mer än 15 år. Det är enbart 0,4 procent av alla svenska aktiebolag som har lika hög rating hos Dun & Bradstreet som Hogia AB har, avslutar Bert-Inge Hogsved.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>