24 maj 1919 – historiskt datum blir telefonnummer
Hem NyheterEfter Jobbet 24 maj 1919 – historiskt datum blir telefonnummer

24 maj 1919 – historiskt datum blir telefonnummer

Publicerat av: Redaktionen

Den 24 maj 1919 klubbades beslutet om kvinnlig rösträtt igenom i Sveriges riksdag.

Kampen hade varit hård och striderna många. Äntligen blir det viktiga datumet telefonnummer, som en hyllning till de som 24 maj 1919 – historiskt datum blir telefonnummer 2kämpade för lika rösträtt för snart 100 år sedan. Telefonnumret som representerar den historiska händelsen kan bli ditt i vårens viktigaste telefonnummerauktion.

En nummerauktion innebär att ett nummer auktioneras ut till högstbjudande. Det värdefulla numret som bildar datumet då lika rösträtt infördes, 0707 19 05 24, auktioneras ut på Tradera med start tisdagen den 17 maj. Alla intäkter går oavkortat till Tjejjouren.se. De arbetar för att göra det lättare för unga tjejer att hitta fram till en tjejjour, samt att underlätta och synliggöra det viktiga arbete som tjejjourerna uträttar.

– Ett otroligt viktigt datum i Sveriges historia som vi vill hylla och rikta strålkastarna mot. Vi strävar hela tiden efter att göra saker lite annorlunda, en telefonnummerauktion där alla intäkter går till välgörenhet ligger därför helt i linje med hur vi på Vimla vill ha det, säger Johan Littorin, affärsansvarig på Vimla.

Auktionen avslutas den 24 maj 2017, 98 år efter lika rösträtt blev verklighet i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>