3 Fördelar med ett svenskt Microsoft Moln
Hem Säkerhet 3 Fördelar med ett svenskt Microsoft Moln

3 Fördelar med ett svenskt Microsoft Moln

Publicerat av: Redaktionen

Under 2021 kommer Microsofts moln Azure till Sverige när Microsoft öppnar två nya datacenter i Gävle-Sandviken och Staffanstorp.

3 Fördelar med ett svenskt Microsoft Moln

På bilden: Hanna Kotilainen, Account Manager på Xenit

Detta är en del i Microsofts engagemang för hållbara investeringar i Sverige och deras mål att använda 100% förnybar energi i sina datacenter till 2025 (Läs mer om det här: Microsoft News).

Vad kommer ett svenskt Microsoft moln betyda för svenska företag och slutanvändare?

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom Microsofts moln Azure och Microsoft 365. Här har vi listat tre stora fördelar med att Azure kommer till Sverige.

 1. Fler svenska företag kan dra nytta av fördelarna med Azure och skapa en konkurrenskraftigare IT

  Med allt som händer i världen är det bra att Microsoft tar detta steg och gör Azure mer tillgängligt för fler företag. Vi vill att alla ska kunna dra nyttan av allt vad Azure har att erbjuda, vilket detta kommer möjliggöra för de företag som har krav på att deras data ska behandlas i Sverige. Några av fördelarna som svenska företag nu kan ta del av är; en skalbar, robust och flexibel IT-infrastruktur, effektiv applikationshantering, hög säkerhet, backups, analysverktyg och mycket mer.

  Det är ett steg i rätt riktning för att så många som möjligt skall kunna dra nytt av de fantastiska tjänster som blir tillgängliga när man använder Azure.

 2. Fler svenska företag kan få en koldioxidneutral IT

  Microsofts datacenter i Sverige kommer drivas av 100% förnybar energi. De gör de svenska datacentren till bland de mest hållbara i världen, med ambition att uppnå en nollvision för koldioxid med 100% förnybar energi till 2025.

  Enligt en rapport från ’the Footprint Firm’ är det totala utsläppen från svenska lokala servrar ungefär 395 000 ton koldioxid per år. Microsoft Cloud-tjänster är upp till 98% mer koldioxideffektiva än traditionella datacenter för företag (källa: WSP). Att flytta till molnet är ett viktigt steg för företag som prioriterar hållbarhet och vill vara koldioxidneutrala till 2030.

 3. Lägre latenser och högre brandbedd

  Att svenska datacenter leder till lägre latenser och högre brandbedd är kanske inte den primära anledningen till att många kommer välja Azure, men det är ett stort plus för oss som redan bestämt oss!

Vill du veta mer om hur just ditt företag kan dra nytta av Azure?

Xenit erbjuder ett Azure starterpack, ett miniprojekt som syftar till att få er att snabbt komma igång med Microsoft Azure.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>