Röster från Virtualiseringsdagen – ”Vi blir inte anonyma här”

Ett tjugotal leverantörer ställer ut på Virtualiseringsdagen. Här är tre röster om evenemanget, kundmöten och partnerutmaningar.

Christian Nilsson, Rittal
Christian Nilsson, Rittal.

Christian Nilsson Rittal

Tidigt i morse hjälptes Christian Nilsson och en kollega på Rittal åt att baxa in ett datacenter i Swedbank Stadium, där Virtualiseringsdagen hålls idag.

Nu står den på golvet i montern bredvid skylten ”Världens minsta datahall”. Tricket funkar. Vi stannar och pratar en stund med Christian, som är systemsäljare på Rittal för it-, telekom- och infrastruktur.

Varför är ni här idag?
– För att stärka kontakten med Viridis IT och deras kunder, och addera till hårdvaruförsäljningen. De är väldigt duktiga på mjuka värden.

– Vi har jobbat tillsammans i ett år och gjort en del gynnsamma affärer.

Har ni varit här tidigare?
– Vi var här som besökare förra året och såg att det var mycket folk, och framför allt rätt folk för oss.

Vad är det framför allt ni vill visa idag?
– Många känner till oss till namnet, men inte alltid vet vad vi gör och vad vi kan hjälpa till med. Och så vill vi sticka ut lite, säger han och pekar på lådan intill.

Vilka är era partners främsta utmaningar?
– Det handlar ju mycket om virtualisering och molntjänster idag och det innebär ofta att kunder gjort sig av med stora datahallar och har bara ett par servrar kvar, då är den här lösningen perfekt att ha som en second site eller backupsite eller så.

Är det något särskilt under eventet du vill lyfta fram?
– De är väldigt duktiga på att få hit bra talare och få ihop helheten. Att få hit 300 kunder är imponerande bara det.

 

Erik Tjärnqvist, InuitErik Tjärnqvist, Inuit

Erik Tjärnqvist på distributören Inuit är här för tredje gången. Han är produktchef för indiska ManageEngine och det går inte att ta miste på hans uppfattning om Virtualiseringsdagen.

– Det här är det absolut bästa forumet att synas på eftersom vi inte blir anonyma här, till skillnad mot om vi skulle stå på en stor mässa, säger han.

Varför är ni här idag?
– Det här är ett bra tillfälle för oss att hitta nya affärsmöjligheter och visa våra lösningar.

Är det något under dagen du tycker verkar särskilt intressant?
– Det finns många bra seminarier och särskilt Microsofts dragning kring Azure var intressant, att se hur man tänker kring konceptet.

Om man lyfter blicken lite, vilka ser du som de främsta utmaningarna för era partner?
– Att hitta balansen mellan produktivitet och kostnader. Att inte sitt i klorna på leverantörer, utan att kunna välja de system som möter kundernas behöv bäst. Många har låst in sig hos leverantörer, vissa lösningar … det är en största utmaningen.

Mats Breslin, GassåsgruppenMats Breslin, Gassåsgruppen

Gassåsgruppen har varit Viridis-partner i 2,5 år och vd Mats Breslin är här för andra gången. På deras borde stor en stor skärm, en padda och någon mobil. Alla visar samma sak, grafer och tabeller. Det handlar om it-säkerhet, får jag snart veta.

Varför är ni här idag?
– Vi är en oberoende säkerhetsleverantör. Vi säljer inga produkter utan gör bara säkerhetsanalyser. Vi gör heller ingenting åt det vi hittar, utan hjälper kunden att åtgärda bristerna.

– Idag fångar vi upp kunder, knyter kontakter.

Vad är det främst du vill visa upp?
– Vi har en ny tjänst som gör att man kontinuerligt kan ta bort alla sårbarheter i nätverket. Traditionellt har man varit tvungen att ta in en konsult som gör manuella analyser, men vårt nya verktyg gör alltså analyser kontinuerligt.

Har du träffat många kunder?
– Ja, både befintliga och potentiella kunder. Det är lite nytt på marknaden att göra på det här sättet och vi har fått mycket positiv respons på det.

Vad tycker du om eventet?
– Alltid mycket trevligt, bra genomfört och det är kul att det kommer hit så många företag och mycket kunder. Det är lite unikt tror jag, eftersom det är svårt att samla folk idag.

Jens Kullander, Kullander Jansson

Jens Kullander
Jens Kullander, Kullander Jansson.

Lägligt placerad intill passagen till stora scenen har Kullander Jansson ställt upp ett bord fyllt av Apple-prylar. Tanken var egentligen inte att de skulle sälja något här, men eftersom Jens Kullander lyckades få med sig ”deras bästa säljare” från butiken tedde det sig som en bra idé.

Fast butiksverksamheten är inte den huvudsakliga anledningen till att de är här idag. Kullander Jansson är driftpartner till Viridis IT, och jobbar med dem i synnerhet med ”Apple-tunga” kunder.

Varför är ni här idag?
– Många av leverantörerna är gemensamma för både oss och Viridis och vi vill också på det här sättet visa att vi finns. Många kunder som har en blandad miljö vet inte riktigt var de ska vända sig, säger Jens Kullander.

Och draget att öppna en liten butik var definitivt bra. Inte bara för att de faktiskt har lyckats sälja en hel del mobilskal och en del annat, utan kanske främst för att bordet med prylar har lockat folk att komma fram och prata.

 

Post Comment