Hem Nyheter 35 nya traineer till Exsitec – programmet och konsultföretaget fortsätter växa

35 nya traineer till Exsitec – programmet och konsultföretaget fortsätter växa

Publicerat av: Redaktionen

Konsultföretaget Exsitec från Linköping visar på en fortsatt stadig tillväxt och välkomnar över 40 nya kollegor nu i augusti.

35 nya traineer till Exsitec – programmet och konsultföretaget fortsätter växa 2

Årets traineegrupp på kickoff i Visby.

På bara två år har bolaget vuxit från 120 anställda på 7 orter till nu över 190 anställda på 10 olika kontor, samt att man sedan 2018 också har ett dotterbolag i Danmark. Samtidigt visar bolaget på goda resultat och en god lönsamhet vilket minst sagt visar sig i rekryteringen.

– Att få vara en del av en så långsiktigt framgångsrik satsning som Exsitecs traineeprogram är helt fantastiskt. I år kan vi på en och samma gång välkomna och utbilda en ökning på över 20 % av det totala antalet medarbetare vilket är riktigt häftigt. Att majoriteten av tidigare års traineedeltagare valt att stanna är ett kvitto på att vi även lyckas över tid med att utveckla och utmana våra medarbetare, menar Emma Billenius, HR-chef på Exsitec.

Exsitecs traineeprogram startade 2013 med 4 traineer och har sedan dess, inklusive årets kull, utbildat och examinerat över 100 traineer till fullfjädrade konsulter.

En annan viktig framgångsfaktor för rekryteringen till traineeprogrammet är det nära samarbetet mellan universiteten och Exsitec, däribland Linköpings Universitet, vilket många av Exsitecs traineer härstammar ifrån.

— Vi har över lång tid arbetat med att etablera ett nära samarbete med ett av landets främsta universitet, Linköpings Universitet, och ser fram emot att skapa större nätverk på flera av landets lärosäten, fortsätter Emma.

Exsitec har vuxit sedan starten år 2000. En viktig del av denna framgång och tillväxt har varit traineeprogrammet och den kunskap som nyexaminerade tillför företaget direkt från universitetet.

Förutom att öka arbetsstyrkan och kapaciteten inom företaget satsar Exsitec på unga personer nya i arbetslivet och har lyckats med att kombinera akademisk erfarenhet med praktiskt kunskap från verksamheten. Nyexaminerade bidrar med en innovationskraft, nyfikenhet och ifrågasättande som utvecklar företaget samtidigt som Exsitec bidrar med en kickstart in i arbetslivet med en brant utvecklingskurva.

— Traineeprogrammet har flera värden för oss – dels får vi växa med människor som vill dela våra värderingar och vår ambition att hjälpa våra kunder med digitala verktyg – det är också en möjlighet för vår personal att få agera som förebilder och mentorer vilket är första steg i att växa som ledare, säger Johan Kallblad, VD för Exsitec.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>