3stepIT ny Main Partner till Hello World!

3stepIT har ingått partnerskap med Hello World!, en ideell organisation som verkar för att fler barn och unga ska få upp ögonen för digitalt skapande.

3stepIT ny Main Partner till Hello World! 1Hello World! arrangerar varje sommar Hello World! Camp, med deltagare från hela Sverige i åldrarna 8-18 år. Tusentals deltagare välkomnas till läger i Stockholm, Göteborg och Syd under sommarlovets alla veckor. Partnerskapet innebär att 3 Step IT förser Hello World! Camps alla deltagare med datorer. Samarbetet möjliggör en miljövänlig användarupplevelse som visar betydelsen av att vårda det som redan existerar istället för att köpa teknik för teknikens skull.

— Lika viktigt som det är att ta hand om utrustningen vi tar tillbaka från kund. Lika viktigt är det att förse dagens unga med ett brinnande intresse för IT med rätt verktyg. Vi vill ta ett långt större samhällsansvar än att “bara” ta hand om begagnade datorer och mobiler.

— Därför känns det fantastiskt spännande att ge barn och ungdomar som normalt sett inte har förutsättningar, en värdefull chans att ta del av nya kunskaper och erfarenheter. Nyckeln till framgång är att ta tillvara på ungdomars intresse för IT i kombination med hållbarhetstänk, säger Peter Onstrand, VD på 3stepIT Sverige.

— Vi är oerhört glada och stolta över samarbetet med 3stepIT. Tack vare 3stepIT kan vi erbjuda lånedatorer till Hello World! Camps alla deltagare, vilket är en viktig del i vårt arbete att skapa samma förutsättningar för alla barn och unga att upptäcka allt magiskt man kan skapa med teknik och digitala verktyg. Vi har hittat ett samarbete som är hållbart, både socialt och miljömässigt, säger Maria Arneng, Generalsekreterare på Hello World!.

Partnerskapet med Hello World! omfamnar den cirkulära ekonomin som är på frammarsch eftersom förutsättningar för återanvändning i flera led skapas.

— När livslängden för datorer förlängs med 3-5 år skapas positiva spiraler för hållbarhet som leder utvecklingen framåt, säger Peter Onstrand.