Hem Nyheter 5G Future Forum presenterar tekniska specifikationerna för införande av 5G Multi-access Edge Computing

5G Future Forum presenterar tekniska specifikationerna för införande av 5G Multi-access Edge Computing

Publicerat av: Redaktionen

The 5G Future Forum, vilken består av ledande aktörer som arbetar för att påskynda införandet av lösningar baserade på Multi-access Edge Computing, ska släppa sina första tekniska specifikationer under tredje kvartalet 2020.

5G Future Forum presenterar tekniska specifikationerna för införande av 5G Multi-access Edge Computing 2

Rima Qureshi, chief strategy officer på Verizon

Det är ett stort steg för att skapa global interoperabilitet av 5G och Multi-access Edge Computing (MEC)-baserade lösningar. De tekniska specifikationerna kan delas upp i två delar:

• MEC Experience Management”-specifikationer som definierar internetbaserade API:er som kan ligga till grund för framtida MEC-funktioner som drivs av nätverksintelligens.
• “MEC Deployment”-specifikationer som gör det möjligt att integrera globala MEC-nätverk med funktioner som hantering av kraft och kylning, övervakning och säkerhet.

The 5G Future Forum grundades 2020 av América Móvil, KT Corp., Rogers, Telstra, Verizon, och Vodafone med syfte att samordna 5G-specifikationer som påskyndar införandet av 5G- och MEC-lösningar över hela världen.

De tekniska specifikationerna är de första resultaten för tekniska arbetsflöden och som kopplar samman tekniker från alla medlemsföretag. De är utformade för 5G-leverantörer, molnleverantörer, OEM:s, utvecklare och företag. Specifikationerna släpps i augusti, 2020.

“The 5G Future Forum skapades för att optimera 5G och MEC-applikationer och lösningar över hela världen, säger Rima Qureshi, chief strategy officer på Verizon. “5G är en nyckelfaktor för nästa industrirevolution där teknologi ska kunna förändra hur vi arbetar med applikationer som machine learning, autonom industriutrustning, smarta städer och bilar, sakernas internet (IoT) och augmented och virtual reality. De nya specifikationerna är ett stort steg framåt för att hjälpa företag över hela världen att skapa sömlösa upplevelser åt sina kunder på ett globalt plan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>