Academic Work intensivutbildar utvecklare till Acando
Hem NYHETER Academic Work intensivutbildar utvecklare till Acando

Academic Work intensivutbildar utvecklare till Acando

Publicerat av: Redaktionen

Acando växer snabbt och är stort behov av kompetens inom IT.

Academic Work intensivutbildar utvecklare till Acando 2Nu tar bolaget hjälp av Academic Work, som i full gång att intensivutbilda 15 digitala utvecklare via sitt utbildningsföretag Academy. – Vi har stort förtroende för hela upplägget. Det är jättehäftigt att de tänker i nya banor, säger Carl Tottie, Head of Digital Execution på itch, Acandos nya Business Design Studio.

Acando är ett av Nordens ledande management- och IT-konsultbolag, där itch är bolagets nystartade verksamhet med fokus på affärsdesign, användarupplevelser och digital utveckling. De senaste åren har både itch och Acando haft svårigheter att rekrytera konsulter med rätt kompetens, en utmaning de delar med många andra i branschen. För att säkra kompetensförsörjningen har man valt att ta hjälp av Academic Work och dess systerbolag Academy, som nu intensivutbildar 15 personer till att bli digitala utvecklare.

– Academic Work är sedan många år tillbaka en etablerad leverantör av rekrytering och bemanning och den erfarenheten vägde tungt i vårt beslut. Utbildningsmetodiken, med extremt mycket praktiska uppgifter, lät också spännande. Inom IT och teknik är det en av nycklarna till att bli duktig, säger Carl Tottie.

Utbildningen, som är i full gång, bygger på metoden Accelerated Learning med praktiskt lärande i högt tempo.

Den pågår under 12 veckor och rymmer bland annat 500-kodtimmar, lika mycket som under en traditionell treårig IT-utbildning.

– Samarbetet med Acando och itch är ännu ett inspirerande exempel på hur Accelerated Learning kan användas för att lösa kompetensbristen inom IT, som idag hindrar många företag från att växa. För deltagarna är det nu bara sluttampen av utbildningen kvar. Sen väntar en spännande framtid på itch, och vi är stolta över att vara med på deras resa, säger Magnus Wingmark, vd på Academic Work.

Deltagarna har valts ut via tester och intervjuer med rekryterare på Academic Work. Efter avslutad utbildning i november väntar uppdrag hos itch och ett 12 månaders specialanpassat internprogram.

– Mina förväntningar är höga, jag har ju träffat alla en och en. De har ett fantastiskt driv och starkt intresse av att både lära sig mer och bistå oss och våra kunder. Vi ska se till att ge dem rätt verktyg att bli framgångsrika, säger Carl Tottie.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00