Accenture förvärvar svenska Cygni och stärker erbjudandet inom molnbaserade tjänster och full stack-utveckling
Hem Nyheter Accenture förvärvar svenska Cygni och stärker erbjudandet inom molnbaserade tjänster och full stack-utveckling

Accenture förvärvar svenska Cygni och stärker erbjudandet inom molnbaserade tjänster och full stack-utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Accenture har ingått ett avtal om att förvärva Cygni, ett mjukvaruutvecklingsföretag med branschledande kompetenser inom full stack-utveckling och molnbaserade tjänster.

Accenture förvärvar svenska Cygni och stärker erbjudandet inom molnbaserade tjänster och full stack-utveckling

Joel Hofgren, Cloud Infrastructure & Engineering lead på Accenture tillsammans med Jon Persson, VD och grundare av Cygni

Cygni hjälper företag att förändra sin verksamhet med hjälp av avancerade mjukvaruutvecklingstjänster och innovativa tekniska lösningar.

De finansiella detaljerna kring affären offentliggörs inte.

Med erfarenhet av digitala projekt inom flera sektorer såsom kommunikation, kraftdistribution och offentlig sektor, hjälper Cygni några av landets mest välkända varumärken att växa digitalt. Företagets cirka 190 utvecklare erbjuder ett brett spektrum av IT-konsult- och implementeringstjänster, inklusive serverless computing och moln-tjänster. Teamet på Cygni kommer att ytterligare stärka Accentures erbjudande inom molnbaserade tjänster, och ingå i den globala expertgruppen ”Accenture Cloud First”.

Cygni grundades 2006 och har fem gånger uppmärksammats av ”The Great Place To Work Foundation” som den bästa arbetsplatsen i Europa såväl som den bästa arbetsplatsen i Sverige sju år i rad.

”Idag finns det inget affärsledarskap utan teknologiledarskap. Företag som använder teknik för att hantera förändring kommer att definiera framtiden.”, säger Karthik Narain, globalt ansvarig för Accenture Cloud First. ”Att ha Cygnis talangfulla team med i vår organisation och Accenture Cloud First stärker vår förmåga att hjälpa kunder att använda teknikinnovation för att agera snabbare, arbeta hållbart och leverera innovativa digitala upplevelser. Våra nya kollegor från Cygni ger oss nyckelkunskaper som hjälper våra kunder att hantera utmaningar i en tid som präglas av ständig förändring.”

”Ända sedan Cygni grundades har vi haft visionen att vara den bästa arbetsplatsen för högkvalificerade och ambitiösa mjukvaruutvecklare, vilket har varit grunden för vår framgång.”, säger Jon Persson, VD och grundare på Cygni. ”Nu är det dags för nästa kapitel i vår historia. Genom att kombinera våra styrkor med Accentures får våra medarbetare ytterligare möjlighet att fortsätta växa som en integrerad del av Accenture Cloud First. Genom att ta oss an nya utmaningar för både lokala och globala kunder skapas ännu fler möjligheter för våra medarbetare att växa och stärka sin kompetens.”

Joel Hofgren, ansvarig för Cloud Infrastructure & Engineering på Accenture Sverige, säger:

”Vi är mycket glada över att kunna välkomna teamet på Cygni. De har djupa tekniska kunskaper, en stark kultur och har på ett unikt sätt byggt upp den bästa arbetsplatsen för högkvalificerade mjukvaruutvecklare i Sverige. Djup kunskap om mjukvaruutveckling är avgörande för att släppa loss den kraft som finns i molnbaserade lösningar. Att vi nu kan addera de exceptionella talangerna från Cygni kommer hjälpa oss att förverkliga våra Cloud First-ambitioner. Vi ser fram emot att tillsammans skapa den bästa arbetsplatsen för mjukvaruutvecklare.”

Cygni har huvudkontor i Stockholm samt kontor på flera platser i Sverige, inklusive Göteborg, Linköping, Malmö, Luleå och Östersund. Företaget har även ett kontor i Amsterdam, Nederländerna.

Accenture lanserade nyligen ”Accenture Cloud First”, med en investering på 3 miljarder dollar över tre år, för att hjälpa kunder i alla branscher att gå över till molnbaserade lösningar och påskynda den digitala omvandlingen. Accenture Cloud First består av 70 000 experter inom molntjänster och samlar hela bredden av Accentures industri- och teknologifunktioner. Fokus kommer ligga på att göra det möjligt för organisationer att flytta stora delar av sin verksamhet till molnet med högre hastighet, och uppnå större värde genom att bli ett ”Cloud First”-företag.

Slutförandet av förvärvet är föremål för sedvanlig myndighetsprövning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>