Accenture slutför förvärvet av Cygni och stärker erbjudandet inom mjukvaruutveckling
Hem NyheterMolntjänster Accenture slutför förvärvet av Cygni och stärker erbjudandet inom mjukvaruutveckling

Accenture slutför förvärvet av Cygni och stärker erbjudandet inom mjukvaruutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Accenture har slutfört förvärvet av Cygni, ett mjukvaruutvecklingsföretag med branschledande kompetenser inom full stack-utveckling och molnbaserade tjänster.

Accenture slutför förvärvet av Cygni och stärker erbjudandet inom mjukvaruutveckling

Från vänster: Joel Hofgren, Cloud Infrastructure & Engineering lead på Accenture tillsammans med Jon Persson, VD och grundare av Cygni

Cygni hjälper företag att förändra sin verksamhet med hjälp av avancerade mjukvaruutvecklingstjänster och innovativa tekniska lösningar.

Accenture tillkännagav förvärvet den 29 mars 2021, och de finansiella detaljerna kring affären offentliggörs inte.

Cygni har huvudkontor i Stockholm samt kontor på flera platser i Sverige. Företaget har även ett kontor i Amsterdam, Nederländerna. Med erfarenhet av digitala projekt inom flera sektorer såsom kommunikation, kraftdistribution och offentlig sektor, hjälper Cygni några av landets mest välkända varumärken att växa digitalt. Cygni grundades 2006 med visionen att vara den bästa arbetsplatsen för högkvalificerade och ambitiösa mjukvaruutvecklare, och har fem gånger uppmärksammats av ”The Great Place To Work Foundation” som den bästa arbetsplatsen i Europa såväl som den bästa arbetsplatsen i Sverige sju år i rad.

Cygnis cirka 190 mjukvaruutvecklare erbjuder ett brett spektrum av IT-konsult- och implementeringstjänster, inklusive serverless computing och full stack-utveckling. Teamet på Cygni kommer att ytterligare stärka Accentures erbjudande inom molnbaserade tjänster, och ingå i den globala expertgruppen ”Accenture Cloud First”.

Accenture lanserade nyligen ”Accenture Cloud First”, med en investering på 3 miljarder dollar över tre år, för att hjälpa kunder i alla branscher att gå över till molnbaserade lösningar och påskynda den digitala omvandlingen. Accenture Cloud First består av 70 000 experter inom molntjänster och samlar hela bredden av Accentures industri- och teknologifunktioner. Fokus ligger på att göra det möjligt för organisationer att flytta stora delar av sin verksamhet till molnet med högre hastighet, och uppnå större värde genom att bli ett ”Cloud First”-företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>