Acer-grundaren tar kommandot
Hem Nyheter Acer-grundaren tar kommandot

Acer-grundaren tar kommandot

Publicerat av: Redaktionen

Acer Group har fått ny vd. Igen. Innan den förre nye vd:n ens hann sätta sig i sin stol. Rörigt? Det är  bara förnamnet. Men bolaget meddelade den 21 november att man tillsätter företagets grundare Stan Shih som ordförande och ”corporate president” – och samtidigt lägger vd-uppgifterna på honom.

J.T. Wang, avgående vd hos Acer.

J.T. Wang, avgående vd hos Acer.

För bara två veckor sedan var tanken att Jim Wong skulle ersätta den avgående vd:n J.T. Wang från den 1 januari 2014. Så här förklarade J.T. Wang då beslutet att avgå, i ett pressmeddelande:

– Acer har mött många svåra och komplexa utmaningar de senaste åren. Med tanke på de svaga ekonomiska resultaten är det nu dags för mig att lämna över ansvaret till en ny ledning.

Motsvarande formulering används när man nu förklarar att även Jim Wong lämnar sitt uppdrag – innan han ens hunnit påbörja det.

”J.T. Wang och Jim Wong lämnar sina uppdrag i ljuset av den senaste tidens resultat.”

Genom att nu i princip ena styrelserollen och vd-rollen hoppas man kunna skapa snabbare, effektivare beslutsprocesser som ett led i att vända tillverkarens negativa trend.

Företagets Q3-rapport visar på en minskning i försäljningen med nästan tolv procent på årsbasis.  Sett över året första tre kvartal sjönk försäljningen med nästan 17 procent. Man räknar med att försäljningen under Q4 kommer att visa en minskning på tio procent jämfört med Q3, räknat i antal enheter, men med en ökad marginal.

Acers ambitioner är att satsa på företagsmarknaden och har bland annat skapat ett nytt partnerprogram för att bättre nå ut på marknaden. Det nya programmet kommer att träda i kraft den första januari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>