Acers nya 8-tumsplatta siktar på både konsument och företag

Acer Iconia W4 250pxMed smarta tillbehör och hyggliga specifikationer är Acers Iconia W4 definitivt en produkt att titta närmare på. Storleken på drygt 8 tum placerar den som intressant alternativ mellan småplattorna och Ipad-klonerna.

Den nya surfplattan Iconia W4 från Acer har en feature som vi genast fastnade för: Zero Airgap. Inte så mycket för funktionen som för namnet. Fast funktionen, eller nyttan, torde också vara värd att applådera. Zero Airgap syftar på det obefintliga avståndet mellan pekplattan och lcd-modulen, vilket i sin tur ska ge ökad läsbarhet och mindre speglingar. Enligt pressmeddelandet alltså.

Det må vara en detalj i sammanhanget, viktigare är sådant som plattans skärmstorlek och prestanda. Skärmen är intressant nog på 8,1 tum – intressant på samma sätt som Zero Airgap är intressant (egentligen inte alls) – därför att operativsystemet är Windows 8.1.  Tekniken i skärmen bygger på IPS, vilket som du säkert känner till för närvarande är tekniken par preference när det kommer till den här typen av produkter. Den ger bra bild, helt enkelt.

Under huven sitter en Intel Atom-processor på 1,8 GHz och lagringsutrymmet är på 32 eller 64 gigabyte. Batteritiden ska vara på hela 10 timmar, mycket tack vare den nya tekniken i Intel-processorn som går under namnet Bay Trail.

Acer hoppas kunna attrahera såväl konsumenter som yrkesanvändare och maskinen innehåller hela Office-paketet, dock Home- eller Student-versionen. Som tillbehör finns både tangentbord och ett fodral som kan fungera som ställ (vilket för övrigt även tangentbordet kan göra). För långjobbarna finns också ett externt batteri som ger plattan ytterligare fyra timmars drifttid.

Vikten ligger på 415 gram och tjockleken på dryga centimetern. Slutkundspriset beräknas hamna på 2 690 kronor.

 

Post Comment