Hem Nyheter Acon ingår partnerskap med Elastisys för att leverera hållbara och innovativa IT-lösningar

Acon ingår partnerskap med Elastisys för att leverera hållbara och innovativa IT-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Acon som levererar IT-lösningar från sitt miljösmarta datacenter i Lycksele ingår ett strategiskt partnerskap med drift- och open source-leverantören Elastisys i syfte att leverera hållbar teknik som ligger i framkant och möjliggör ökad innovationstakt.

Acon ingår partnerskap med Elastisys för att leverera hållbara och innovativa IT-lösningar 2

Erik Sharifi Norrman, Solutions Engineer på Acon

Genom att använda sig av båda företagens styrkor kombineras Acons säkra och miljösmarta infrastruktur i datacentret med Elastisys erfarenhet inom Kubernetes och cloud-native open source-mjukvara.

Där syftet är att möta den explosiva tillväxt som containers och Kubernetes-drift har inom IT.

– Containrar och Kubernetes är på frammarsch och kommer bli de föredragna plattformarna för att utveckla och drifta morgondagens applikationer. Så därför är det helt naturligt att Acon som en driftsleverantör hänger med på tåget. Att vi dessutom kan erbjuda denna tjänst i partnerskap med Elastisys som också är ett lokalt förankrat bolag är extra kul, säger Erik Sharifi Norrman, Solutions Engineer på Acon.

– Vi ser en stor potential i samarbetet med Acon, att tillsammans kunna leverera säkra och moderna Kuberneteslösningar från en molninfrastruktur med väldigt låg miljöpåverkan, säger Elastisys VD Robert Winter.

Containers och Kubernetes-tjänster

En containerplattform byggd på Kubernetes är ett sätt att hantera den komplexitet som uppstår när mjukvara och data hanteras på flera olika servrar. Tekniklösningen möjliggör för företag att bygga säkra och skalbara tjänster på ett effektivt sätt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>