Hem Nyheter Acronis släpper förhandsåtkomst till nya Acronis Cyber Platform

Acronis släpper förhandsåtkomst till nya Acronis Cyber Platform

Publicerat av: Redaktionen

Acronis, som är en globalt ledande aktör inom cybersäkerhet och skyddsläpper idag förhandsåtkomst till plattformen Acronis Cyber Platform.

Acronis släpper förhandsåtkomst till nya Acronis Cyber Platform 3API:erna (Application Programming Interface) öppnas upp för utvecklare, ISV:er (Independent Software Companies) och OEM:er (Original Equipment Manufacurers) och gör det möjligt för dessa att själva bygga sina egna applikationer och program på plattformen.

Tillgången till plattformen ger utvecklare API-åtkomst för infrastruktur, tillhandahållande, hantering och fakturering vilket tidigare endast varit tillgängligt för ett fåtal integrationspartners. Utvecklare kan bygga applikationer och program på plattformen som sedan kan integreras med Acronis befintliga cybersäkerhetslösningar inom backup, katastrofåterställning, säker filsynkronisering och delning samt blockchain-autentisering. Nya lösningar som tas fram kommer att kunna erbjudas till användare när plattformen lanseras i sin helhet i oktober 2019.

– Vi är väldigt glada över att idag kunna ge förhandsåtkomst till Acronis Cyber Platform. Vi tror att ett större ekosystem gör det möjligt att lösa och utveckla komplexa problem, och att det kommer leda till nya innovativa lösningar som endast går att nå genom gemensamt arbete och gemensamma mål, säger Mikael Johansson, Nordic Strategic Partner Manager på Acronis.

Initialt kommer support vara tillgänglig för utvecklare. Formell demonstration, träning och certifiering kommer att ges under Acronis Global Cyber Summit 2019 i oktober.

– Forskning uppskattar att lika många applikationer som utvecklats under de senaste 40 åren, kommer att utvecklas under de kommande fem åren – med syftet att inte bara hantera data på ett mer effektivt sätt utan att även skapa nya typer av cyberskydd och säkerhet för data. Jag är övertygad om att beslutet att öppna upp Acronis Cyber Platform kommer att utöka och accelerera ekosystemet inom deras säkerhet- och skyddslösningar, säger Phil Goodwin, FoU-chef – hantering och skydd av molndata på IDC.

Acronis Cyber Platform ger utvecklare tillgång till sex API/SDK:er:

  • Hanterings-API: Huvud-API för automatisering av Acronis tillhandahållande, hantering, kundfakturering, partnertjänster och konton.
  • Tjänste-API: Möjliggör hantering av tjänster för integration av tredje part eller portaler inklusive möjligheten att vitlista Acronis-tjänster. Den möjliggör också automatisering av tjänster och varningsmeddelanden samt annat understöd för leverans av Acronis tjänster.
  • SDK (Software Development Kit) för datakällor: Gör att utvecklare kan skriva plugins som skyddar en datakälla så som SaaS-program, serverprogram, IoT eller andra datakällor för plattformen.
  • SDK för datadestinationer: Gör att data kan lagras i ett stort antal destinationer så som Acronis Data Cloud, privata moln, allmänna moln, lokal lagring, programdefinierad lagring eller maskinvaruutrustning.
  • SDK för datahantering: Gör att data i plattformen kan hanteras, transformeras, sökas, komprimeras, skannas, utökas med mera.
  • SDK för tjänster: Stöder integration av kvalificerade tjänster från tredje part i Acronis Cyber Cloud.

ISV:er och OEM:er och tjänsteleverantörer kan begära förhandsåtkomst till Acronis Cyber Platforms API:er genom att besöka registreringssidan för förhandsåtkomst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>