#addher växer och lanseras i Örnsköldsvik
Hem Kvinnor på Kanalen #addher växer och lanseras i Örnsköldsvik

#addher växer och lanseras i Örnsköldsvik

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, expanderar och lanseras den 25 januari på en 15:e ort i Sverige.

#addher växer och lanseras i Örnsköldsvik 1

Therese Sinter

Sedan 2010 har Sogeti bedrivit det externa nätverket #addher (fd. winIT), med målet att få Sveriges fantastiska IT-kvinnor att ta plats, i alla roller, och attrahera fler kvinnor till vår bransch. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 4500 medlemmar på 14 orter*. Nu expanderar nätverket till ytterligare en ort – Örnsköldsvik. På scenen i samband med lanseringen finns Mia Törnblom och nätverkets nationella driver Therese Sinter.

– Vi vet att en bra balans mellan andelen kvinnor och män inom vår verksamhet är a och o. Genom åren har Sogeti satsat hårt på konkreta kvinnoinriktade initiativ. #addher är ett sådant, som dessutom är externt. Det går en kvinna på fem män i IT-branschen, det vill vi ändra på. Vi vill också göra branschens kvinnor mer synliga. kommenterar Therese Sinter, som är nationell driver för nätverket.

Johan Bryngelsson, ortchef för Sogeti i Örnsköldsvik, ser fram emot lanseringen på orten:

– Det här är extra viktigt i en stad som Örnsköldsvik med den mansdominerade industrin samt den mansdominerande bransch vi verkar inom. Vi behöver verkligen lyfta fram kvinnorna så vi kan få unga tjejer att välja IT-branschen.

#addher växer och lanseras i Örnsköldsvik 2

Mia Törnblom

Lanseringsevent den 25/1
Lanseringen i Örnsköldsvik äger rum den 25 januari med start kl. 15:45 på Sogetis kontor på Sjögatan 1. På scenen kommer två av Sveriges mest inspirerande och energisprutande kvinnor att ta plats.

Mia Törnblom inspirerar på tema självkänsla och personligt ledarskap, med målet att du blir tryggare, kan prestera mer och samtidigt må bättre. #addher-driver Therese Sinter ger konkreta råd och tips på tema ”Ta plats” både för hur du själv tar mer plats men också hur du stöttar andra.

Evenemanget är kostnadsfritt, så också allt deltagande i nätverket. Varje lokalt #addher-nätverk har en egen grupp på Facebook, för Örnsköldsvik heter den #addher Örnsköldsvik. I Örnsköldsvik drivs nätverket av Carina Strömberg, Sofie Ödmark och Maria Näsholm.

– Vi kommer att anordna regelbundna träffar för våra medlemmar. Här inspirerar vi inom både hårda, teknikrelaterade ämnen och med ”mjuka”, mer inspirationsfokuserade pass. Vi tränar på att ta plats och att lyfta fram varandra. Det känns fantastiskt roligt att ta #addher till Örnsköldsvik och få ett nytt forum för oss kvinnor i IT-branschen här, säger Carina Strömberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>