AddPro stärker sin ägarstruktur för snabbare expansion
Hem Nyheter AddPro stärker sin ägarstruktur för snabbare expansion

AddPro stärker sin ägarstruktur för snabbare expansion

Publicerat av: Redaktionen

AddPro har sedan 1 januari 2015, då de ursprungliga grundarna och partners förvärvade verksamheten genom en MBO, utvecklats mycket starkt till en av Sveriges ledande applikations- och molnintegratör samt IT-outsourcingpartner. Nu tar ägarna nästa strategiska steg och stärker den nuvarande ägarstrukturen genom att ta in Adelis Equity som ny partner för att fortsätta utveckla verksamheten och ytterligare öka tillväxten.

AddPro är inne i en mycket expansiv fas! Verksamheten beräknas ha vuxit med över 70% de senaste tre åren till kommande årsskifte och personalstyrkan närmar sig 200 personer. Adelis Equity Partners är en svensk private equity-aktör med huvudkontor i Stockholm och besitter mycket hög kompetens och kännedom om IT-branschen.

”Vi har under ca åtta månaders intensivt analysarbete utvärderat olika alternativ och möjligheter för AddPro att fortsätta verksamhetens AddPro stärker sin ägarstruktur för snabbare expansion 2framgångsrika resa på”, säger Nicklas Persson, VD och en av grundarna av AddPro. ”Adelis har i denna process hela tiden stuckit ut som en mycket agil aktör med bra kunskap och förståelse för AddPros verksamhet samt mycket god kunskap om IT-marknaden i både Sverige och våra grannländer. Det är saker som vi, våra anställda och våra kunder värdesätter högt och det ska bli riktigt spännande att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Adelis på den svenska och nordiska marknaden! Vi har skapat ett riktigt dreamteam”, fortsätter Nicklas Persson.

”Vi är imponerade av AddPros starka utveckling och den marknadsledande position man har lyckats bygga i södra Sverige – mycket tack vare bolagets starka företagskultur, skickliga ledning och kompetenta medarbetare. Vi ser positivt på utvecklingen i den svenska marknaden, där investeringen i AddPro utgör en attraktiv plattform för fortsatt tillväxt”, säger Joel Russ på Adelis.

”AddPro har ett mycket starkt och genomarbetat tjänstekoncept och erbjudande som vi nu vill accelerera och erbjuda fler kunder på marknaden då vi vet att våra koncept stärker våra kunders konkurrenskraft och möjligheter att förverkliga sina respektive strategier för att kunna nå sina mål”, säger Klas Ljunggren, CTO och en av grundarna av AddPro. ”Med Adelis kommer vi att kunna öka farten markant och dessutom etablera oss geografiskt på fler strategiska orter”, fortsätter Klas Ljunggren.

Adelis förvärvar just över hälften av aktierna i AddPro för att bli majoritetsägare, medan grundarna och ledningen kommer att fortsätta äga en stor del av bolaget. Tillsammans har man nu satt en aggressiv tillväxtplan för den svenska marknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>