Adelis skapar dansk marknadsledare inom IT-outsourcing genom sammanslagning av IT Relation, Front-data och DSI-NEXT
Hem Nyheter Adelis skapar dansk marknadsledare inom IT-outsourcing genom sammanslagning av IT Relation, Front-data och DSI-NEXT

Adelis skapar dansk marknadsledare inom IT-outsourcing genom sammanslagning av IT Relation, Front-data och DSI-NEXT

Publicerat av: Redaktionen

Adelis Equity Partners (“Adelis”) har förvärvat majoritetsposter i IT Relation, Front-data och DSI-NEXT.

Företagsledningarna fortsätter som minoritetsägare i den nya konstruktionen.

Verksamheterna blir tillsammans den största IT-outsourcing leverantören i Danmark med fokus på mindre bolag med en samlad omsättning på omkring DKK 300 miljoner, 200 medarbetare och kontor i Herning, Århus, Odense och Köpenhamn.

Steffen Thomsen Adelis

Steffen Thomsen, ansvarig för Adelis i Danmark

”Med sammanslagningen av IT Relation, Front-data och DSI-NEXT har vi gjort fyra investeringar samt tre tilläggsförvärv i Danmark sedan Adelis etablerades för mindre än tre år sedan. Vi är imponerade av de tre bolagens specifika fokus på nischen mindre bolag, deras goda och stabila tillväxt samt deras starka kultur, som sammantaget gör dem branschledande”, säger

”Förvärvet skapar en stark plattform för tillväxt. Vi har erfarenhet av liknande verksamheter, där fokus varit på att hitta den bästa plattformen i form av en skalbar affärsmodell i kombination med en stark företagskultur och en skicklig företagsledning”, säger Joel Russ på Adelis.

De tre verksamheterna kommer att fortsätta vara verksamma med sina egna varumärken under IT Relation Front-data koncernen och få tillgång till kapital och kunskaper som möjliggör en acceleration av deras positiva utveckling.

”Vi är glada och stolta över att kunna inleda ett samarbete med Adelis givet deras omfattande erfarenhet av att skapa konkurrenskraftiga verksamheter genom konsolidering. Dessutom kan de bidra med kunskaper från tidigare teknologiinvesteringar inklusive inom hosting. Vi ser fram emot att påbörja samarbetet”, säger Henrik Kastbjerg, verkställande direktör i IT Relation.

”Jag är nöjd att vi nu har skapat en stark grund för att leverera service av högsta kvalitet till våra kunder och att attrahera de bästa medarbetarna”, säger Jens Søgaard, grundare av Front-data.

I samband med transaktionen utses Henrik Kastbjerg till verkställande direktör för IT Relation Front-data koncernen. Jens Søgaard tar plats i styrelsen som får den före detta verkställande direktören i KMD, Lars Monrad-Gylling, som ordförande.

Nykredit står för lånefinansieringen av transaktionen. Clearwater International har agerat rådgivare till IT Relation i samband med transaktionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>