Adobe lanserar hackaton på innovationsfestivalen Gather, för att främja startup- och entreprenörscenen i Sverige

Gather är en världsunik innovationskonferens och festival som för första gången äger rum i Stockholm, den 13-16 september.

Festivalen riktar sig till alla som vill driva innovation och som vill inspirera och inspireras av andras tankar och Adobe lanserar hackaton på innovationsfestivalen Gather, för att främja startup- och entreprenörscenen i Sverige 1idéer. På konferensen kommer Adobe lansera Gather Motivation Labs, ett hackaton som projektleds av Siduri Poli och som fokuserar på prototyping för kreatörer/entreprenörer. Genom initiativet vill Adobe främja startup- och entreprenörscenen i Sverige.

Stockholm har en stark startupscen och kallas ofta för Europas startup-huvudstad, med en rad internationellt framgångsrika företag som revolutionerat olika branscher. Nu vill Adobe stärka  scenen, genom att skapa ett forum för idéförverkligande på den världsunika innovationskonferensen och festivalen Gather. Alla som sitter på en bra idé men som behöver rätt verktyg och kompetens för att förverkliga den kan ansöka till Adobes prototyping-hackaton Motivation Labs.

– Innovation drivs idag till stor del av startupscenen, samtidigt som Adobe tror att det finns många utanför den scenen som har bra och kreativa idéer men som inte vet hur de går tillväga för att förverkliga dem. Vi vill ge denna möjlighet till alla som har en bra idé. Genom initiativet Motivation Labs hoppas vi kunna ge dessa personer en push till att ta sin ide till nästa steg och förhoppningsvis göra verklighet av den. Vi vill bygga broar mellan idéer och förverkligande, säger Anna Rose, marknadschef på Adobe.

På Motivation Labs får deltagare under fyra dagar tillgång till Adobes senaste prototyping-verktyg, samtidigt som de erbjuds löpande stöd av experter och mentorer från Gathers partnerföretag. En av Sveriges främsta supertalanger för 2017 enligt Veckans Affärer, Siduri Poli, kommer att vara på plats och projektleda initiativet.

– Gather, och särskilt Motivation Labs, är en plattform för att samla idérika människor och hungriga innovatörer som vill ta nästa steg i sin utveckling. Med Motivation Lab vill vi belysa att det i dag är enklare än någonsin tidigare att konceptualisera idéer för att sedan kunna göra verklighet av dem. På Motivation Labs hoppas jag tillsammans med Adobe kunna hitta nya produkt- och affärsuppslag som använder sig av nya teknologier för att driva förändring, säger Siduri Poli.