Adobe lanserar ny funktion för smidigare e-signaturer i Dropbox

Nu presenterar Adobe Send for Signature with Adobe Sign, en ny funktion som gör det enklare för Dropbox-användare att få ett dokument underskrivet digitalt.

Adobe lanserar ny funktion för smidigare e-signaturer i Dropbox 1Adobe uppfann PDF för över 25 år sedan. Formatet har förändrat hur en stor del av världen arbetar med digitala dokument i dag.

Sedan 2015 har Adobe och Dropbox samarbetat för att förenkla arbetsflöden för små- och medelstora företag som arbetar med både PDF och Dropbox. Samarbetet har gjort det möjligt att öppna PDF-filer från Dropbox webbplats, i Dropbox iPhone- och iPad-app, samt att redigera filer med Adobe Acrobat DC på dator eller i Adobe Acrobat Reader i mobilen. Med

Send for Signature with Adobe Sign

kan användare redigera text, organisera sidor, konvertera PDF-filer till deras ursprungliga format och mycket mer.

Adobe och Dropbox lanserar nu nästa milstolpe i sitt partnerskap: Send for Signature with Adobe Sign. Dropbox har tagit fram nya Dropbox Extensions som länkar samman Dropbox med andra användbara program och appar. Send for Signature with Adobe Sign är en av de första integrationerna och låter användare skicka Word- och PDF-dokument för signatur direkt från Dropbox.

Så fungerar Send for Signature with Adobe Sign:

à Välj en Word- eller PDF-fil i din Dropbox som du vill få signerad.
à Klicka på ”Open with”-knappen och välj Adobe Sign under kategorin ”Send for Signature”.
à Skriv in mottagarens e-postadress. Du kan också anpassa inställningarna genom att exempelvis ställa in lösenordsskydd eller lägga in påminnelser.
à Lägg till flera signaturfält, vilket kan göras automatiskt med hjälp av Adobes egna AI- och maskininlärningslösningar i Adobe Sensei.
à Mottagaren kan sedan signera dokumentet från valfri enhet.
à Användaren som skickar iväg dokumentet för signering kan spåra det i realtid, för att se var i signaturprocessen mottagaren befinner sig. När dokumentet är signerat och klart läggs det automatiskt till i användarens Dropbox.

Partnerskapet mellan Adobe Sign och Dropbox kommer framöver att leda till fler lösningar som förenklar arbetsflödet för användare, oavsett om de befinner dig på kontoret, hemma eller på resande fot.

Send for Signature with Adobe Sign förväntas lanseras senast i slutet av året.