Advania förvärvar den brittiska molnspecialisten Content+Cloud
Hem Nyheter Advania förvärvar med molnspecialisten Content+Cloud

Advania förvärvar med molnspecialisten Content+Cloud

Publicerat av: Redaktionen

Med förvärvet av Content+Cloud Limited (”C+C”) kommer Advania AB (”Advania”) stärkas ytterligare.

C+C har djup kompetens om Microsofts lösningar och molntjänster som innebär att hela koncernen kan erbjuda framtidssäkra produkter och tjänster som hjälper kunderna på deras digitala resa.

Förvärvet av C+C markerar den första strategiska expansionen utanför Norden.

  • Korta fakta om förvärvet
    Advania, ett portföljbolag till Goldman Sachs Asset Management, har nått ett slutgiltigt avtal om att förvärva Content+Cloud Limited, från ECI Partners (”ECI”) och andra aktieägare.
  • Den sammanslagna koncernen kommer att omsätta över 10 miljarder kronor. Antalet anställda uppgår till cirka 3 500 och koncernen kommer att erbjuda kompetens tillsammans med ett brett och djupt utbud av ledande skräddarsydda IT-tjänster för att passa kundernas behov i Norden och i Storbritannien.
  • Transaktionen kommer att slutföras under december 2021.
  • Advania, med ett arv som går tillbaka ända till 1939 när bolaget startades på Island, är en ledande IT-tjänsteleverantör i Norden med verksamheter i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland.
  • Content+Cloud är ett ledande oberoende IT-tjänstebolag i Storbritannien – med fokus på Microsoft Public Cloud Services (MPCS) som inkluderar ett brett utbud av funktioner och tjänster som möjliggör för kunder på deras molnresa.
  • Med fler än 10 Microsoft Most Valuable Professionals (MVP) och spetskompetens inom Microsofts hela produktsortiment kommer den kombinerade gruppen att vara en av de viktigaste partnerna för Microsoft i norra Europa.

Advania förvärvar den brittiska molnspecialisten Content+CloudDen sammanslagna koncernen (”Bolaget”) siktar på att bli det mest attraktiva IT-tjänsteföretaget i norra Europa. Bolaget kommer att använda de kommersiella styrkorna, resurserna och expertisen hos både Advania och C+C. Båda företagen har utvecklat plattformar för att erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt och framtidssäkert erbjudande av produkter och tjänster till sin kundbas, det möjliggör ett bredare, djupare och mer differentierat och kundanpassat erbjudande.

Kombinationen av Advania och C+C kommer att bidra till att fortsätta ge näring till en attraktiv arbetsplats för anställda, det gör det möjligt för de exceptionella talangerna från båda företagen att trivas i en entreprenörsmiljö med en decentraliserad affärsmodell där beslut alltid fattas nära kunderna.

– Ett samarbete med Peter och hans team innebär en exceptionell möjlighet för Advania att skala vårt erbjudande utanför Norden. För Advania är förvärvet av C+C ett stort steg mot att bli en ledande nordeuropeisk IT-tjänsteleverantör, där vår decentraliserade affärsmodell, vårt fokus på kund och att alltid prioritera långsiktiga relationer får fortsätta utvecklas, säger Mikael Noaksson, VD för Advania.

– Under de senaste fem åren har Content+Cloud fört samman några av de mest spännande företagen inom Microsofts ekosystem, vilket gör oss till en ledande partner av Microsofts molntjänster i Storbritannien. Att bli en del av Advania-koncernen, med sitt goda och välförtjänta rykte i Norden och vårt ömsesidiga fokus på kundfokus, innebär en otroligt spännande möjlighet för koncernen att bygga en ledande nordeuropeisk teknik- och transformationsleverantör, säger Peter Sweetbaum, VD för Content+Cloud.

– Vi är mycket glada över att välkomna Content+Cloud till den snabbväxande Advania-koncernen och att stödja företaget, tillsammans med GS Value Accelerator, i att skala upp Advanias brittiska verksamhet organiskt och via M&A. Förvärvet av Content+Cloud kommer att öka värdeerbjudandet till den kombinerade verksamhetens kundbas och utgör ett viktigt nästa steg för att påskynda Advanias tillväxt i norra Europa, säger Michael Bruun, chef för EMEA Private Equity Business på Goldman Sachs Asset Management.

Goldman Sachs Bank Europe SE, Sweden Bankfilial och Stephens agerade med finansiella rådgivare till Advania. Arma Partners agerade finansiell rådgivare till Content+Cloud. Goldman Sachs Asset Management kommer även fortsättningsvis att vara majoritetsägare i Advania-koncernen. Transaktionen förväntas slutföras under december 2021.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>