Advania lanserar Marketplace as a Service

Advania Managed Services lanserar en ny internationell tjänst, Marketplace as a Service.

Advania lanserar Marketplace as a Service 1
Daniel Albertsson, Nordic Manager Cloud Services, Advania – demonstrerar lösningen

Tjänsten är branschunik möjliggör försäljning, hantering och fakturering av allt som tjänst, genom en egen portal. På så vis får användaren tillgång till fler än tusen molntjänster hos distributören Ingram Micro, samtidigt som man kan lägga till egna och andra leverantörers molntjänster till plattformen.

Advania Marketplace as a Service, skiljer sig från alla andra marknadsplatser i branschen genom att den öppnar dörrar till ett obegränsat marknadsplatsutbud där allt finns som tjänst och når helt nya försäljningskanaler genom en och samma plattform.

Advania Marketplace är en molnbaserad White Label lösning baserad på CloudBlue (fd ODIN) och vidareutvecklad av Advania. Plattformen erbjuder en fullskalig marknadsplats med ”allt som tjänst”.

Marketplace as a Service vidgar marknadsplatsen ytterligare och har även fördelen att kunderna kan anpassa den efter sin grafiska profil och snabbt vara igång med bastjänster inom IaaS till SaaS. Att den är helt tjänstebaserad innebär även att kunden slipper investeringar som drift och underhåll av en komplex plattform.

Det unika med Advanias plattform är följande:

  • Erbjuder allt som tjänst
  • Accelererar ”Go to Market” – lanserar nya tjänster på minimal tid
  • Erkännanden hos tillverkaren vid försäljning
  • Erbjuder paketerade konsulttjänster
  • Färdig Integration mot ERP/CRM
  • Kontroll på ekonomi och automatisk uppdatering av valutakurser
  • Sälja egna tjänster tillverkade i eget datacenter
  • Erbjuda kunden tillgång till obegränsat med molntjänster genom flera leverantörer
Advania lanserar Marketplace as a Service 2
Joakim Bank, affärsutvecklare och partner, MacForum

Macforum är specialiserade på Apples produkter och är representerade över hela landet med auktoriserade serviceverkstäder och omfattande e-handel. De är även en av Advanias första kunder som valt att använda Marketplace as a Service. Initialt säljer Macforum; Office365, Skykick och DropBox genom portalen. Planen är att utvidga marknadsplatsen successivt med t ex ”hårdvara som tjänst” till både företag och konsumenter. Vidare kommer man att integrera Marketplace as a Service med och befintligt affärs och e-handelssystem.

”Advanias Marketplace som tjänst, är något vi letat efter under lång tid och passar väldigt bra in i vår B2B-satsning. Sedan vi införde plattformen har vi lättare att erbjuda och sälja nya typer av prenumerationserbjudanden och molntjänster med en nöjd kund som resultat. Vi lade tidigare oproportionerligt mycket tid på att följa upp kostnader och fakturering, medan vi nu får en spårbar kontroll och överblick. Vi är mycket nöjda med att vi valde Advanias lösning och ser fram emot ett gemensamt samarbete”, säger Joakim Bank, försäljningschef på Macforum.

Advania lanserar Marketplace as a Service 3
Daniel Albersson, Nordic Cloud Manager, Advania

Under vårens Cloud Summit Event i Florida, USA, emottog Advania priset för ”Bästa Europeiska Marknadsplats”. Marknadsplatsens omfattning anpassas utifrån kundens behov.

”För oss är det viktigt att erbjuda rätt lösning till rätt kund. Vi är förstås stolta över att världens största distributör, ger oss priset ”Best Marketplace in Europe” och det bevisar att vi är på rätt väg med vårt erbjudande. Vi är redan igång med vår pilotkund och fler återförsäljare står på kö för att kunna erbjuda ”allt som tjänst”, genom Marketplace as a Service. Vi strävar efter att vara en pålitlig affärspartner som stödjer våra kunder i partnerskap, på deras resa till prenumerations-baserade tjänster”, säger Daniel Albertsson Nordic Manager Cloud Services Advania.