Hem Nyheter Advania satsar på Google Chrome Enterprise – vill hjälpa företag att effektivisera

Advania satsar på Google Chrome Enterprise – vill hjälpa företag att effektivisera

Publicerat av: Redaktionen

Google Chrome Enterprise, där Chrome OS, Chromebooks och Chrome Browser ingår, är numera en del av Advania Sveriges erbjudande.

Fredrik Alktun, Business Area Manager Workplace, Advania Sverige AB. Fotograf: Josef Eliasson

Fredrik Alktun, Business Area Manager Workplace, Advania Sverige AB. Fotograf: Josef Eliasson

Det utökade partnerskapet med Google innebär att Advania kan hjälpa fler aktörer i den privata och offentliga sektorn att effektivisera arbetsflöden genom att arbeta molnbaserat.

Att Advania adderar Chrome Enterprise till sitt erbjudande innebär att bolaget ytterligare kan hjälpa företag med att effektivisera sina processer, samt även stötta de som inte har en intern IT-avdelning. Bakom satsningen ligger den ökade användningen av molnbaserade tjänster i Sverige som lett till nya behov av att jobba säkrare, smartare och mer effektivt.

“Tack vare digitaliseringen kan vi idag arbeta på ett helt annat sätt än tidigare, vi är mycket mer rörliga vilket kräver mer av både hårdvara och mjukvara. Med Chrome Enterprise får samtliga medarbetare tillgång till molnet på mindre än tio sekunder – oavsett var de befinner sig geografiskt.“

“Dessutom möjliggör operativsystemet kostnadsbesparingar tack vare ökad produktivitet, minskade driftstopp och mindre tid som läggs på IT-support. Den här sortens teknik bör vara relevant idag och det är spännande att få möjlighet att sprida den” säger Fredrik Alktun, Business Area Manager Workplace på Advania Sverige.

Namnet till trots passar Google Chrome Enterprise inte enbart stora bolag; även SMB-segmentet kan använda mjuk- och hårdvaran. Chromebook Enterprise passar flera delar av organisationen – allt från reception till ekonomiavdelning.

“Det är glädjande att Advania väljer att investera i Chrome Enterprise, och nu erbjuder Chromebooks och andra Chrome OS-enheter till företag och organisationer i Sverige. När verksamheter flyttar sina arbetsflöden till molnet är fördelarna med ett modernt molnbaserat operativsystem många. Advania har mångårig erfarenhet av IT-lösningar och vi ser fram emot fortsatt samarbete”, säger Joakim Abrahamsson, Head of Chrome OS Commercial Channel i Norden på Google.

“Det är med glädje vi nu utökar vårt samarbete med Google på den svenska marknaden. I takt med att mobila arbetsplatser blir allt vanligare och kraven på ökad tillgänglighet ökat har Chrome Enterprise många stora fördelar mot både större och mindre verksamheter. Vi är inspirerade och tacksamma över att få möjligheten att föra den här tekniken närmare slutanvändarna”, säger Tomas Wanselius, vd på Advania Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>