Advania slutför köpet av Visolit
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREADVANIA Advania slutför köpet av Visolit nu

Advania slutför köpet av Visolit nu

Publicerat av: Redaktionen

Efter pressmeddelandet den 10 augusti i år har Advania glädjen att meddela att förvärvet av Visolit nu är slutfört och att ägarskapet har överförts formellt.

Advania AB , en av Nordens ledande fullserviceleverantörer av IT-tjänster, har nu slutfört transaktionen med IK Investment Partners (nedan kallat IK) för 100 procent av aktierna i Visolit AS (nedan kallat Visolit), en ledande leverantör av IT-lösningar och molntjänster till företag i Sverige och Norge.

Goldman Sachs Asset Management kommer fortsatt att vara majoritetsaktieägare i Advaniagruppen, medan IK IX-fonden kliver in som ny minoritetsaktieägare i den kombinerade gruppen efter att affären slutförts. Slutresultatet blir ett starkt nytt partnerskap med omfattande expertis inom IT-tjänster i Norden.

Den kombinerade gruppen kommer att bli en av de största och snabbast växande IT-tjänsteleverantörerna i Norden, med en total omsättning på över 9 miljarder SEK och 2500 anställda.

Advania slutför köpet av Visolit

Mikael Noaksson, VD för Advania

Inom de båda företagen finns ett starkt kommersiellt driv, en unik expertis och toppmoderna IT-tjänsteplattformar som kommer att möjliggöra fler konkurrenskraftiga, högkvalitativa och skräddarsydda IT-tjänster till den gemensamma kundbasen. Vidare kommer förvärvet skapa en ännu mer attraktiv arbetsplats, vilket är en förutsättning för att ta vara på den exceptionella talang som finns hos båda företagen. Arbetsmiljön på Advania genomsyras redan idag av entreprenörskap med decentraliserade beslutsvägar och högt kundfokus som gör att de anställda trivs.

”Det är fantastiskt att vi nu kan slutföra affären med Visolit och deras ägare. Nu är vårt fokus att välkomna alla nya anställda och kunder och se till att den sammanslagna enheten fortsätter på sin resa mot att bli Nordens mest attraktiva IT-tjänsteföretag”, säger Mikael Noaksson, VD för Advania.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00