Advenica lanserar nya unika produkter i Datadiod-familjen

Nya produkter från Advenica ger fler organisationer möjlighet att säkerställa ett enkelriktat informationsutbyte och därmed skydda den mest skyddsvärda informationen.

Advenica lanserar nya unika produkter i Datadiod-familjen 1
Marie Bengtsson, tf VD, Advenica AB

De nya produkterna har samma prestanda som nuvarande lösningar, men har en mer kompakt storlek. En av produkterna visas nu upp på SEC-T i Stockholm den 19–20 september.

En datadiod förhindrar intrång och bibehåller nätverkets integritet samtidigt som den förhindrar informationsläckor och upprätthåller nätverkets konfidentialitet. Lösningen, med sin höga assurans, skyddar tillgångar för aktörer bland annat inom kritisk infrastruktur och försvarsindustrin.

Advenica erbjuder redan idag två olika modeller av datadioder. Dessa befintliga modeller har nationella godkännanden i flera länder och i Sverige har Advenica även komponentassurans godkännande på nivå N3.
Nu utökas familjen med ytterligare produkter, baserade på samma högassurans-teknik med optisk separation. De nya produkterna har därmed samma höga prestanda som Advenicas övriga datadioder med den stora fördelen av att vara betydligt mer kompakta. Detta gör dem mer lättplacerade och i kombination med det lägre priset blir de mer tillgängliga för fler kunder.
Den nya produkten kommer i två modeller – en som riktar sig mot IT-miljöer och en med ett tydligt fokus på SCADA-miljöer.

En av de nya produkterna kommer att finnas tillgänglig på SEC-T i Stockholm den 19–20 september.

Mer information om produkterna kommer inom kort att finnas tillgänglig på Advenicas hemsida.

“Det här är en viktig lansering för oss med fantastiska produkter som gör tekniken med datadioder mer tillgänglig för fler kunder. Att skydda sin värdefulla information och kunna utbyta data på ett säkert sätt är något som varje organisation som arbetar med känslig information behöver. De nya produkterna visar att Advenica är en ledande aktör när det gäller högassuranslösningar för kunder med höga krav på informationssäkerhet” säger Marie Bengtsson, tf VD, Advenica AB .